לפרופ' גרינהאוס שאלה -רספירדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' גרינהאוס שאלה -רספירדל
    דפנה
    21/08/2007

סובלת מדיכאון כבר קרוב ל5 חודשים יש אומנם שיפור לעומת המצב ההתחלתי
    כמו כן נעשה שינוי בטיפול התרופתי במקום "וונלה"(אפקסור) בהמלצת הרופא עברתי
    לרסיטל לפני כ3 שבועות העלינו את המינון ל60 מ"ג ליום , לפני כן נעשה שילוב של ליתיום
    עם האפקסור אך הליתיום גרם לי לתחושת ניתוק וריחוק ובכלל לא הועיל לי,
    כעת די מיואשת מהמצב מכיון שאין מצב רוח עייפה רוב היום ללא מוטיבציה לכלום והרגשה
    שזה כבר לא יגמר ולא אחזור למצב שהייתי קודם , שמחה יותר עם חשק ורצון לעשות דברים
    הפסקתי עם הליתיום אבל יש מצב שכתוצאה מהשימוש בו או בכלל משהו "נדפק" בראש
    ובגלל זה אני מרגישה ככה?
    כעת הפסיכיאטר רוצה שאתחיל לקחת רספירדל 1 מ"ג ליום כחיזוק להשפעה של רסיטל
    יש לציין שאני לא סובלת מפסיכוזה סכיזופרניה בעצם למה שכדור זה מיועד
    אך הפסיכיאטר מבקש שאקח אותו לפחות לשבועיים וכך היציאה מהדיכאון הזה תהיה
    יותר מהירה . אבל אני פוחדת לקחת את הכדור בגלל הנסיון עם הליתיום שהיה לי קשה
    אני חוששת שוב להתחיל עם תרופה וכל תופעות הלוואי שלה בינתיים חזרתי לעבודה
    אחרי היעדרות של יותר מ4 חודשים ואפשר לומר שאני "סוחבת" את המצב , מניסיונך רציתי
    לדעת אם אכן שילוב של רסיטל+רספירדל יעיל לדכאון והכי חשוב תופעות הלוואי של
    רספירדל ובכלל מה המלצתך בנושא אשמח אם תוכל לעזור לי כי באמת אני לא יודעת מה כדאי
    לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס שאלה -רספירדל

23/08/2007

לדפנה שלום,
    טוב לדעת שאת מתחילה להרגיש יותר טוב ושאת מצליחה לחזור לעבודה. כדי לעודד אותך אומר שבדרך כלל בתהליך של שיפור מדכאון קודם מתחילים לעשות ואחר כך מתחילים להרגיש. לכן נראה לי שאת בדרך טובה. תרופות לא "דופקות את הראש", ייתכן ומה שאת חשה שייך להאטה מנטלית שרואים בדכאון או להעדר רגשות שהרבה פעמים מתלווה למצב זה גם כן. ריספרדל הינה תרופה מקובלת היום לחיזוק תרופות נוגדות דכאון, כאשר המצב לא משתפר מספיק. לכן הרופא שממליץ על התרופה עושה צעד נכון. אפשר גם להוסיף תרופה כמו אדרונקס שיכולה להשלים את השפעת הרסיטל בלי תופעות הלוואי של ריספרדל. בתקווה שתרגישי יותר טוב בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך

דפנה
    24/08/2007

אבדוק גם את האפשרות של אדרונקס עם הפסכיאטר ומקווה שכמו שציינת התופעות
    האלה של האיטיות וכבדות וחוסר חיבור מלא לחיים שלי הן עדיין מהדכאון כי יש אומנם שיפור
    אך משהו חסר...
    תודה על תשובותייך ועזרתך היו חשובים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתחיל להשפיע?

דפנה
    03/09/2007

התחלתי ליטול 1 מ"ג רספירדל עם 60 מ"ג רסיטל ליום. עם הרסיטל (60 מ"ג ) כבר יותר
    מחודש את הרספירדל לפני 5 ימים ומה שקורה שאני מרגישה עייפות גדולה תיאבון התגבר
    תחושה כללית של חוסר אנרגיה טוטאלי כשהתחלתי את הרספירדל הרופא ציין שתוך שבוע אמור להיות שינוי משמעותי אבל לא נראה לי שזה בכיוון ואפשר לומר שאני כבר מיואשת!!
    מתי אמור רספירדל להשפיע ? אני לא הולכת לעבודה בגלל שאין אפשרות שאוכל לתפקד כראוי במצב הזה של עייפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתחיל להשפיע?

04/09/2007

לדפנה שלום
    מצטער לשמוע שכך את חשה. הרופא צודק שהשילוב אמור לעבוד יחסית מהר. את מדברת על עייפות גדולה. יתכן ולקיחה של התרופה לפני השינה תעזור במקרה זה. תמשיכי לנסות ואל תתיאשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור גדול ואח"כ נפילה

דפנה
    17/09/2007

לאחר שנטלתי את הרספירדל כ10 ימים בשילוב עם ציפרלקס 30 מ"ג ליום חל שיפור גדול
    והרגשתי שאני יוצאת מזה הפסקתי את הרספירדל והמשכתי עם הציפרלקס 30 מ"ג ליום אבל בימים האחרונים נפילה התחיל עם בחילות וחוסר שקט וכעת תחושה רעה מתעוררת עם מועקה בבוקר
    ופשוט חזרה אחורה. דיברתי עם הפסיכיאטר רוצה שאוריד כדור אחד של ציפרלקס לטענתו יכול להיות שהורדנו את הריספירדל מהר מידי כעת אני שוב לא יכולה ללכת לעבודה במצבי
    מה קורה איתי? האם זה יכול להיות שהיה שיפור גדול ועכשיו נפילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

דפנה
    23/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיג זג

דפנה
    13/10/2007

לאחרונה נטלתי 30 מ"ג ציפרלקס + 0.5 מ"ג רספירדל ליום . היה שיפור חזרתי לעבודה אבל למרות שברקע הרגשתי כבדות וקצת חוסר אנרגיה נמצאת במעקב וטיפול אבל ביומיים האחרונים שוב נפילה , כבדות חוסר אנרגיה בכי והרגשה כללית רעה בייעוץ עם הפסיכיאטר המליץ לעלות את הריספרידל ל1 מ"ג ליום מה שעשיתי . שאלתי היא האם זה אופייני הנפילות הללו . רוצה מאוד לחזור לעצמי למי שהייתי לפני הדיכאון הזה שהוא כבר חצי שנה ורק בחודש ומשהו האחרון יש שיפור. האם יש מקום לשקול החלפה של הציפרלקס ? וכמה זמן יש להמתין עד שיששפיע הגדלת המינון של הריספרדל ? חוששת מאוד מהגדלת מינון של הריספרדל כל פעם מה גם שהדבר גורם לכבדות ועייפות למרות שאני נוטלת אותו בערב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "זיגזג"

ירון
    14/10/2007

היי,
    זה נורמלי שיש זיגזג כמו שאת מתארת לפני שהמצב מתייצב לגמרי.
    חוץ מהכדורים כדאי לשלב גם טיפול-קוגניטיבי התנהגותי שגם כן נמצא יעיל בטיפול בדיכאון. חשוב מאוד להמשיך ולתפקד ולעשות את כל הפעילויות, כי התנהגות "הפוכה" ממה שהדיכאון רוצה ולא כניעה אליו יכולה דווקא להוציא מהדיכאון.
    המנעות מפעילויות ועבודה דווקא תביא להחמרת הדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור גדול ואח"כ נפילה

16/10/2007

ככלל לא משנים טיפול כ"כ מהר אחרי השיפור. למעשה מומלץ להמשיך עם הטיפול המסוים מספר חודשים אחרי ההבראה. יתכן וזו הסיבה לנפילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו