מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופסורמשה21/08/2007
מזה כשבוע + אני במן תחושת חרדה הכוללת סחרחורות בעיקר בבוקר ולעיתים עד לאחה"צ.
שאלותי הן:
1- ידוע לי שכתוצאה מהחרדה ל"ד עולה (כניראה הסימפטום שיש לי סחרחורת + לחץ בראש ותחושת ראש כבדה מאוד) -- מהן הסכנות ביולוגיות /פיזיולוגיות אם ישנן כאלה?
2--בתחילת ההתקף שלא ידעתי מה זה חשבתי שאני עומד לקבל התקף לב, לכן ביקרתי אצל קרדיולוג שלטענתו "פיזיולוגית תקין" אך בכל זאת מדובר בהתקף חרדה.
בנוסף הקרדיולוג נתן לי מרשם ל: ALPROX 0.25 MG 30 TAB פעמיים ביום.
אני מאוד פוחד לקחת מכיוון שהבנתי שתרופה זו מאוד ממכרת ויוצרת בה תלות. מה לעשות האם מומלץ לקחת או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו? אני התחלתי מקום עבודה חדש לאחר תקופה של למעלה מ-18 שנה במקום אחד.--> אולי יש קשר למקום העבודה החדש?
3--לא ציינתי--> בן 39.5 בריא בנפש ובגוף בנוסף עוסק בספורט נכון לעד לפני כחצי שנה.
4-- בקיצור מה עלי לעשות? המצב לא כזה חמור אך בכל זאת אני גם מתחיל להרגיש שאין לי כח ולהיות מוטש מתחושה זו.
תודה על תשובתך
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור
23/08/2007למשה שלום,
נראה שאתה סובל מהתקפי חרדה, כפי שציינת במכתבך. להתקפי חרדה אין משמעות פיזיולוגית במובן של פגיעה בלחץ דם, בלב או בתפקוד המוח. הטיפול בהתקפי חרדה תלוי בחומרתם, ולנסיבות החיים של הסובל. הרבה פעמים זמן, טיפול פסיכולוגי, או כדורי הרגעה פשוטים עוזרים להתגבר על המצב. לעיתים, במיוחד במצבי חרדה קשים יותר, צריך לקחת תרופות אנטי-דכאוניות. השימוש באלפרוקס הינו שימוש נכון, והסכנה להתמכרות או התרגלות לא קיימת כאשר לוקחים מינונים נמוכים כפי שהקרדיולוג המליץ. ללא ספק, שינוי כמו החלפת עבודה יכול להוביל להתחלה של התקפי חרדה, במיוחד אם זה מתלווה לקשיי פרידה או לקשיי הסתגלות למקומות חדשים. מקווה שתרגיש טוב במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)