התקף חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה
    יצחק
    14/06/2009

אני בן 70. במהלך חיי היו לי מספר התקפי חרדה/דכאון משמעותיים. הראשון בגיל 30 , השני בגיל 42 השלישי בגיל 60. כל ההתקפים היו קשורים למשברים פיננסיים –כלכליים. ההתקפים נמשכו מספר חודשים.
    הטיפול התרופתי שקיבלתי היה של כדורי לוסטראל וקסנגיס. בגלל תקופת ההסתגלות הקשה לכדורי הלוסטראל בזמן המשבר , לא הפסקתי מעולם לקחת אותם ואני לוקח מאז כל יום מינון נמוך של חצי כדור של 50 מ"ג מתוך תקווה שאם וכאשר יחזור התקף ואצטרך לחזור למינון מלא תהיה תקופת ההסתגלות קלה יותר.
    לאחרונה , בעקבות משבר כלכלי חזרו אלי התקפי החרדה ואני נתקף בחולשה בגפיים ובפחדים. חולשה זו באה לידי ביטוי מיד עם היקיצה משינה. אני לוקח קסנגיס במינון של 0.25 מ"ג ומצבי משתפר. כשחוזרת החולשה אני לוקח עוד כדור קסנגיס. בערב מצבי בד"כ טוב ללא כדורים.
    שאלתי, האם אני מצוי בהתקף חרדה ו/או דכאון והאם יש צורך בשינוי צריכת התרופות ואולי בהגברת המינון של הלוסטראל או שמא יש היום בשוק תרופות מדור חדש ויעיל יותר ? האם עלי לפנות לייעוץ לרופא המשפחה או שמא לבקש הפניה לרופא פסיכיאטר ?
    תודה על העזרה.
    יצחק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

ד''ר אלונה גוברמן
    14/06/2009

ליצחק שלום.אני כן ממליצה לפנות לייעוץ פסיכיאטרי (תחנה או מרפאה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך, פסיכיאטר בקופת חולים או באופן פרטי ).נראה לי שצריך להעלות במינון של לוסטראל אך הכול בהתייעצות עם המטפל שלך. לוסטראל- תרופה יעילה ובטוחה. טיפול תרופתי יכול להקל על מצבך ולהביא לשיפור משמעותי בהרגשה ובתפקוד.
    מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות -הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות.

שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם תרופות יכול מאוד לסייע.
    תפנה לגורם מוסמך!
    תרגיש טוב,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו