הפסקת הנקה כגורם לדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה כגורם לדיכאון
    שרון
    15/06/2009

מזה כחודשיים וחצי שאני סובלת מכאבים בגוף ובחילות שאובחנו כחרדה ודיכאון.
    נזכרתי כי בדיוק שבועיים לפני שהופיעו הסימפטומים הפיזיים הפסקתי להניק את ביתי בשלישית (בגיל שנה ו-3 חודשים).
    הפסקת ההנקה היתה לי קשה רגשית מכיוון שאיני מתכננת ללדת שוב והרגשתי שזוהי "סופה של תקופת הפוריות שלי", שמעכשיו כבר לא אחווה את הקשר הגופני המדהים הזה עם תינוק.
    בנוסף אני מניחה שהפסקת הנקה גורמת לשינוי הורמונלי בגוף, ומקריאה באינטרנט הבנתי ששינוי כזה עשוי להוות טריגר לדיכאון.
    עוד אציין כי רק חודש או חודשיים לפני כן חזר לי המחזור מאז הלידה (כשביתי היתה בת שנה וחודש-חודשיים).
    מה דעתך על כך? האם יתכן כי הפסקת הנקה היוותה טריגר להתפרצות הדיכאון?
    המון תודה,
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה כגורם לדיכאון

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות וגם...

שרון
    16/06/2009

להמלצה על פסיכולוג/ית של קו"ח מכבי באיזור המרכז.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות וגם...

ד''ר אלונה גוברמן
    16/06/2009

לשרון שלום. קודם כול מזל טוב להולדת הבתך! את יכולה לפנות לקופת חולים מכבי ולקבל רשימה של פסיכולוגים שמקבלים באזור המרכז.
    תרגישי טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה

ירון
    16/06/2009

אני מתעיינין לדיכאון לאחר לידה והנקה. הרבה אנשים מפתחים סימנים דיכאניים לאחר לידה ולאחר הפסקת הנקה. תפני לפסיכיאטר טוב או פסיכולוג. על תזניחי את עצמי כיזה יכול להשפיע על התינוק, על התפקוד שלך וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו