מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רע לי.הדיכאון משתלט ואינו מרפהצ'ורנה16/06/2009
הנשמה שלי כואבת,אין הנאה בחיי הכל מאוס לא מסתדרת עם כלום בחיים ואני משוכנעת שאני היא הבעיה... לא יכול להיות לי טוב בחיים רק אם הייתי בנאדם אחר...זה רק מתחזק והולך וכואב מסוכסכת קשה עם הלב,אני חושבת שאולי אני שונאת את עצמי יותר מידי.....אבודה בדרכי ואין דרך לחזור..גם כשמוקפת חברים,החשכה נובעת מבפנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רע לי.הדיכאון משתלט ואינו מרפה
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009שלום לך. צר לי שאת סובלת.
במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר לכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לשים קץ לסבל. חשוב שתביני שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת הטיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לך. אני מקווה שהמאמץ המשותף יעזור לך לעבור את התקופה.
תפני לאנשי מקצוע. אני מאוד ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית.(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו ש...
צ'ורנה16/06/2009אני כבר מטופלת תקופה של 4,5 חודשים לערך אצל פסיכולוגית במרפאה לבריאות הנפש .הייתי לוקחת כדור viepax במינון של כדור אחד ביום של 37.5,הפסיכולוגית עם הזמן החליפה לי לכדור של 75 וכשזה לא כ''כ עזר נתנה לי לקחת את שני הכדורים אחד בוקר ואחד ערב,לעיתים זה גורם לי לשמחת יתר- היפראקטיביות אבל גם כשאני לוקחת אותם באופן סדיר כל הזמן חוזרת למצב של דיכאון רצחני...הכל נראה כאילו חוזר על עצמו,מבחינה של נמאס...אין חשק לכלום אין לי יותר מוטיבציה לשנות ולעשות למען עצמי.לפעמים אין חשק לפתוח בשיחה,כי אין טעם לכלום.המצב הכי גרוע שהיה אי פעם אין לי כוח לחשוב על העתיד-אומנם להתאבד זה המוצא הקל-אך מרגישה שרק כך אפסיק לסבול.ברגע שמגיעים למצב כזה אפל ואבוד,אין דרך להחזיר את החיים בחזרה.פעם חשיבתי הייתה אחרת,שהיתאבדות זה ממממממש לא הפיתרון אך עכשיו אולי זה מה שיגאל אותי מהסבל.ונראה לי שזה הפיתרון-בישבילי-אצל אחרים זה אחרת-אני דפוקה ומתוסבכת מכל הבחינות ותמיד הייתי רק שעכשיו אני ממש רואה אתזה ולא יכולה יותר להתמודד.מרגישה שלא אחסר לאף אחד.אך אין לי אומץ וכשחושבת על אמא שלי אם אתאבד זה ישבור אותה ולא רוצה לגרום לה לזה.אני יודעת שצורת החשיבה שלי מתוסבכת אך כך מרגישה- אני כישלון אני לא שווה כלום ואני יודעת אתזה.לא יודעת מה לעשות ויודעת שזה לא יעבור כי שונאת את עצמי וזה לתמיד ישאר...אלא אם אתאבד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו ש...
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009שלום לך. חשוב שאת נמצאת בטיפול ומעקב של איש מקצוע. תמשיכי את ה טיפול !!!! אני חוזרת על כך שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת מאמץ רפואי, טיפול, אנשים סובבים וכו'. תשתפי את המטפל שלך במחשבות , הרגשות, וכו'
תרגישי טוב,
לא להתייאש!!!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתקווה
צ'ורנה18/06/2009אני בספק רב מאוד כי זה כבר הרבה זמן מאז הגעתי למצב,והוא כל הזמן נהיה יותר גרוע הגעתי לשפל המדרגה ואני ממשיכה ליפול וליפול...נראה מה יהיה אין לי מה להפסיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)