מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכול להרגיש סיפוק....סטיב19/06/2009
אני בן 18 וכבר למשך הרבה זמן אני לא מרגיש סיפוק מכלום לא מסקס לא ממסיבות לא לשבת בברים וכו'...... אני סוגר את עצמי בבית למשך הרבה זמן ואני נוטה להשמין בזמן האחרון ההורים שלי התגרשו אבא שלי פשוט בן אדם לא טוב וקשה לי להתמודד עם סוג כזה של התנהגות קשה לי להתאפק ולא פשוט לקום ולהחטיף לו שיהיה קצת שפוי במעשיו אמא שלי מצד שני עד כמה שאני קשוב לה ועוזר לה היא לא קשוב לי ומתנהגת לפעמיים בצורה כלכך פאתטית וילדותית שזה פשוט גם משגע אותי מרגיש שאני צריך לתפקד כהורה על ההורים שלי
אני מנתק קשרים עם חברים שלי משום סיבה מוצדקת....לפעמים אני כולך רוצה לצאת לאיזה בר או מסיבה אבל אני יודע שאם אני אצא אני אעשן הרבה ואשתה הרבה אלכוהל שתמיד עושה לי הרגשת חרטה איומה
עוד כחודש מהיום אני והאחיות שלי ואמא שלי עוזבים את הבית של אבא שלי ועוברים עיר....
המעבר הזה הוא נראה לי כמו התקווה היחידה שאני באמת אוכל להתחיל לתפוס את עצמי ביידים לממש את כל מה שאני שואף לו אבל מצד שני יש חרדה אני לא מצליח לישון בלילה ורק חושב על זה כל הזמן ואיך אני אצליח להסתדר ולהתמודד
מרגיש פשוט בודד מאוד אין לי תמיכה נפשית מההורים ואף פעם לא הצלחתי לנהל איתם שיחה עמוקה באמת.....החברים שלי כבר לא יודע איפה אני עומד אצלם וגם ככה אני אראה פחות מאוד כי אני עובר עיר...... וכן אני יודע שאין נסים וצריכים לעבוד קשה מאוד כדי לאזן את החיים שלך ולהסתפק מעצמך אבל אני מנסה ומנסה ומשלה את עצמי ומכניס את עצמי לאשליות שמתנפצות כל פעם מחדש אבל הפעם אני באמת רוצה פשוט שמישהו יבוא ויסביר לי מה הטעם בלחיות?!?! אני פשוט סופר הימים ומחכה ליום בו אני אמות כי זה פשוט מייגע
ואל תגידו לי תעשה דברים שאתה אוהב תיהיה ליד גורמים שעושים לך טוב אז אני אחסוך ממך את התשובה הזאת כי אין שום דבר שאני אוהב אני מנסה לעסוק בהרבה דברים ובאמת יש לי בהם הצלחה יחסית אבל תוך זמן קצר בכל דבר שאני עוסק נמאס עלי משעמם אותי
נמאס לי מהחוסר שליטה עצמית שלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול להרגיש סיפוק....
ד''ר אלונה גוברמן20/06/2009שלום סטיב. אני מציעה לך לפנות להתעייצות פסיכולוגי.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי - הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות.
הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה
לא להתייאש !!!!!
תרגחש טוב,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להסביר לי איך המפגשים פועל
רן20/06/2009איך המפגשים פועלים? כי הייתי פעם בייעוץ פסיכולוגי וזה לא עזר לא מבחינה נפשית וכלכלית.....
כי במפגשים שהייתי הפסיכולוג היה רק קשוב (וגם זה לא בטוח) וזה היה תקשורת חד צדדית
אני מעוניין יותר במפגשים יותר אקטייבים שהטיפול יותר באמת מעשיי וממשי.... כי רק לדבר אני יכול לעשות עם אנשים בלי לשלם סכום כסף בשביל זה....ובלי זמן מוקצב....
ובכל מקרה כיצד אני יכול לקבל תרופות נגד דיכאון? האם אני חייב להיות בטיפול פסיכאטרי כדי לקבל אותם? או שאפשר לעשות פגישה רק לצורך מרשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להסביר לי איך המפגשים פועל
ד''ר אלונה גוברמן20/06/2009ערב טוב לך. הטיפול קוגניטיבי התנהגותי -טיפול אקטיבי, "מעשי וממשי".
בנוסף,טיפול התנהגותי קוגניטיבי(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
לגבי טיפול תרופתי: אתה יכול לפנות לרופא משפחה. הוא יכול לתת גם תרופות נגד דיכאון.
אתה יכול לפנות לפסיכיאטר בתחנה או מרפאה לבריאות הנפש לפי מקום מגוריך, פסיכיאטר בקופת חולים או באופן פרטי.
על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תודה שפנית לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)