לא יודע מה לעשות עם עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה לעשות עם עצמי
    מישהו במצוקה
    19/06/2009

שלום,
    אני בחור בתחילת שנות ה-30 לחייו, עד כה ללא בעיות בריאות או נפש משמעותיות. בחודשים האחרונים עובר תקופה קשה של דיכאון וחרדות. אני מניח שהכל התחיל כתוצאה מטראומה (ניתוח קיסרי בהול שעברה אשתי בלידת בני הראשון) שהייתה מודחקת והתפרצה פתאום לאחר כמה חודשים. כנראה שהאירוע הטראומתי הזה גרם לי להבין כמה שבריריים החיים וזה גרם לקרקע היציבה שהייתה תחתיי כל השנים להיסדק. התפרצות הטראומה החלה בתחושות גופניות- לחץ בחזה, צרבות, הרגשה של משהו תקוע בגרון (שלאחר מספר בדיקות גופניות התבררו כמובן כשום דבר). כאשר הבנתי שאני לא חולה בשום דבר החל הדיכאון להשתלט עליי ולנטרל את החיים שכה נהניתי מהם עד לאותו רגע ואת שמחת החיים, החיוניות והאופטימיות שמאפיינים אותי. מאז אני חושב כל הזמן מחשבות שחורות ופסימיות, לא מצליח להינות מכלום והכל חסר טעם בעיני. התפקוד היום-יומי לא נפגע תודה לאל ואני ממשיך ללכת לעבודה ולהתנהג כרגיל בחברת אנשים, אבל אני לא מצליח להתרכז אפילו בקריאת עיתון או בצפייה בטלוויזיה. השינה שלי לא טובה כמו שהייתה, יש לי הרגשה תמידית של מועקה בבית החזה שלפעמים הופכת גם ללחץ שממש מטריד אותי (עברתי את רוב בדיקות הלב שיצאו תקינות) וכמו כן מדי כמה ימים אני סובל מהתקפי חרדה ובטוח שתכף עומד לקרות לי משהו. אני לא יכול להמשיך עם המצב הזה יותר ואני רוצה לטפל בזה. אני גם פוחד שהמצב יחמיר.
    כשהמשבר התחיל פניתי לטיפול נטורופתי אך הוא לא מניב תוצאות. אני מעוניין לגשת לטיפול קונבנציונלי אך לא יודע איזה. אני מניח שכדורים נוגדי דיכאון יכולים לעזור לי אך הדעות כל כך חלוקות בנושא הזה ואני גם די חושש לאור דברים רבים שקראתי. האם במצבי כדאי לי להתחיל עם זה?? האם אפשרי לקחת את הכדורים תקופה ולהפסיק כשיש שיפור?? האם כדאי לשלב גם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי או שרק כדורים (או רק שיחות) יכולים לעזור??
    סליחה על המכתב הארוך, ממתין לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות עם עצמי

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות עם עצמי

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום לך. צר לי על סבלתך. אבחון מקצועי יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. אתה יכול לפנות לפסיכיאטר לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם), בקופת חולים או קליניקה פרטי.
    אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי
    (CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    -CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תרגיש טוב,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

מישהו במצוקה
    21/06/2009

אני אפנה בהקדם לפסיכיאטר לקבלת אבחון ואקח ברצינות את הצעתך לטיפול CBT.
    אני מניח שפסיכיאטר ימליץ לי על טיפול תרופתי. האם יש טעם לבקש ממנו סוג מסוים של כדורים או שזה נעשה בהתאמה למצבי?
    שמעתי על כדור צמחי- רמוטיב והייתי רוצה לנסות אותו קודם לפני כדורים כימיים. האם כדור זה יכול לעזור במקרים של דיכאון קל וחרדות כמו שלי?
    ושאלה נוספת- האם ידוע לך על מקרים של טיפול תרופתי לתקופה קצרה שלאחריו אנשים חזרו לעצמם ולא נזקקו עוד לכדור? אני חושש שאם אתחיל טיפול כזה לא אוכל להפסיקו לעולם......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שאני מתחיל עם הכדורים

מישהו במצוקה
    24/06/2009

בבקשה תשובה מהירה לפני שאני מתחיל ליטול את הכדורים.
    הייתי אתמול אצל פסיכיאטר והוא רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג.
    אני קצת מפחד להתחיל עם זה. אני יודע שאני צריך וזה יעזור לי אבל בכל זאת מצבי מוגדר קל לפי אבחנתו של הד"ר.
    אני מפחד מכמה סיבות. קודם כל זה כימיקלים למוח ועדיין אין מחקרים ואין ידע מה הנזק המצטבר למוח לאורך שנים של שימוש בכדור. דבר שני אני מפחד מתופעות הלוואי ובמיוחד מהתגברות החרדות בימים הראשונים. דבר שלישי אני מפחד שאני אתחיל עם זה ולא אוכל להפסיק לעולם. לשאלתי האם אפשר יהיה להפסיק את הטיפול התרופתי לאחר שמצבי ישתפר ענה הד"ר שרק אחרי כמה שנים אפשר להפסיק. האם זה נכון??? למה רק אחרי כמה שנים אפשר יהיה להפסיק???
    בבקשה מכם, לא עניתם לי בפעם הקודמת ששאלתי שאלות אלה. חשובה לי מאוד תשובתכם!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מישהו במצוקה

ד''ר אלונה גוברמן
    24/06/2009

שלום לך. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    אפשר לטול את התרופה לתווך ארוך ללא חשש. תרופה לא גורמת נזק למוח. מתקשה להגיד כמה זמן צריך לקחת טיפול. זה תלוי במצבך, משך ההפרעה, תגובה לטיפול. כל הפסקה ושינוי בטיפול צריך לעשות בהתייעצות עם רופא מטפל.

בנוסף, הייתי מציעה לך לעבוד טיפול קוגניטיבי - התנהגותי (קבוצתי או אישי) ב חרדה ודיכאון כדי לרכוש כלים של שליטה ב חרדה ודיכאון שיעזרו לך לטווח ארוך במידה ושוב תחליטי להפסיק כדורים.
    תרגיש טוב,
    בברכה
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מישהו במצוקה

ד''ר אלונה גוברמן
    24/06/2009

ציפרלקס - תרופות מיעודת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית. היא שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לכל תרופות מקבוצה הזאת ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי CBT

מישהו במצוקה
    24/06/2009

קראתי הרבה על השיטה הזאת ובאמת נראה כאילו לעומת פסיכולוגיה "רגילה" היא הרבה יותר אקטיבית ויעילה. אבל לפי מה שקראתי היא טובה במקרים של דפוסי מחשבה מעוותים כמו מישהו שמקבל 100 במבחן ומרוצה אבל אם הוא מקבל 99 הוא מיד חושב שהוא כשלון או כמו מישהו שמרצה לפני קהל ומספיק שאדם אחד נרדם כדי שהוא יחשוב שהוא משעמם את הקהל... אני לא כזה, אין ולא היו לי דפוסים כאלה. אני בסה"כ מסתדר טוב עם עצמי ואף פעם לא סבלתי מתסביכים כלשהם.
    מה שכן- אני כנראה לא מגיב טוב לשינויים דרמטיים בחיים. אחרי השחרור מהצבא וגם סביב חתונתי היו לי תקופות של דיכאון קל מאוד. ועכשיו כאמור זה התפרץ בצורה קשה יותר בגלל הילד שנכנס לחיי וגם בגלל הצורה הטראומתית שבה שזה קרה- כמו שתיארתי בהודעתי הראשונה.
    האם שיטת CBT תעזור לי להתמודד טוב יותר עם שינויים עתידיים בחיי? האם שיטת CBT תעזור לי להרגיע את המחשבות האינסופיות על החיים ובעיקר על סופם שרצות לי במוח בתקופה הזאת? האם היא תעזור לי להפסיק לחשוש כל הזמן שעוד רגע יקרה לי משהו רע? האם היא תעזור לי לחזור לשגרת יומי השקטה והשלווה כמו שהייתה לפני התקופה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למישהו במצוקה

ריקי
    24/06/2009

שלום לבחור, גם לי היה אותו סיפור כמוך, מאוד סבלתי ולא רציתי תרופות, וכיום אני מודה למי שהמציא אותם אחרת מי יודע לאן הייתי מגיעה, אני נוטלת כבר הרבה שנים עם הפסקות תרופה נוגדת חרדה ודכאון וזה שינה את איכות חיי והחזיר אותי לעצמי, אין לזה כל השלכות שליליות כפי שאתה חושב, אתה צריך להתייחס לתרופה כמו חולים אחרים שיש להם סכרת ומזריקים אינסולין מידי יום, או כמו חולי קולסטרול גבוהה, לחץ דם אסמה וכו'. גם הם מטופלים ואין הבדל בינך לבינם, את התרופות לא נוטלים לכל החיים, אלא עד שמרגישים ומגיעים לרמה שאתה חוזר לעצמך ולהנאות החיים שלך, ואז בהדרגה יורדים לאט לאט כמובן בהנחיות הרופא המטפל, אני רק מאחלת לך שהתרופה הראשונה שתקח תעזור לך, כיוון שיש כמה אחוזים שלא מגיבים לתרופות וזה מאוד עצוב. צפרלאקס זו תרופה טובה בלי הרבה תופעות לוואי, ואם יש הם חולפות תוך כמה שבועות, הטבה מגיעה אחריי 3 שבועות עד חודש. לסיכום אני מאחלת לך שתחזור לאיתנך כמה שיותר מהר, כמובן בעזרת התרופות, ועוד דבר ששכחתי להגיד הוא שתרופה נוגדרת דכאון אינה ממכרת ותמיד אפשר להפסיק בהדרגה
    כל טוב
    ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למישהו במצוקה

ריקי
    24/06/2009

שלום לבחור, גם לי היה אותו סיפור כמוך, מאוד סבלתי ולא רציתי תרופות, וכיום אני מודה למי שהמציא אותם אחרת מי יודע לאן הייתי מגיעה, אני נוטלת כבר הרבה שנים עם הפסקות תרופה נוגדת חרדה ודכאון וזה שינה את איכות חיי והחזיר אותי לעצמי, אין לזה כל השלכות שליליות כפי שאתה חושב, אתה צריך להתייחס לתרופה כמו חולים אחרים שיש להם סכרת ומזריקים אינסולין מידי יום, או כמו חולי קולסטרול גבוהה, לחץ דם אסמה וכו'. גם הם מטופלים ואין הבדל בינך לבינם, את התרופות לא נוטלים לכל החיים, אלא עד שמרגישים ומגיעים לרמה שאתה חוזר לעצמך ולהנאות החיים שלך, ואז בהדרגה יורדים לאט לאט כמובן בהנחיות הרופא המטפל, אני רק מאחלת לך שהתרופה הראשונה שתקח תעזור לך, כיוון שיש כמה אחוזים שלא מגיבים לתרופות וזה מאוד עצוב. צפרלאקס זו תרופה טובה בלי הרבה תופעות לוואי, ואם יש הם חולפות תוך כמה שבועות, הטבה מגיעה אחריי 3 שבועות עד חודש. לסיכום אני מאחלת לך שתחזור לאיתנך כמה שיותר מהר, כמובן בעזרת התרופות, ועוד דבר ששכחתי להגיד הוא שתרופה נוגדרת דכאון אינה ממכרת ותמיד אפשר להפסיק בהדרגה
    כל טוב
    ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקי תודה על תגובתך

מישהו במצוקה
    24/06/2009

תודה רבה. אין ספק שאת מעודדת אותי. אני ממש חושש מהתרופות האלה.
    השאלה שלי היא למה את ממשיכה לקחת את התרופות כבר שנים אם כבר חזרת לעצמך לגמרי? לא רוצה להיות חטטן כמובן, סתם שואל כדי לדעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו