מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדיכאון משתלט על חיי מה לעשות??מיש קטן20/06/2009
שלום רב אני בן 24 ולאחרונה עברתי טראומה קשה של פרידה מזוגיות ומאדם אהוב ויקר, בנוסף עקב המקרה נפתחו גילויים חדשים על חיי והבעיות שלמעשה הציפו את חיי וכל פחדיי עלו בחזרה. אני מנסה לעשות הכל כדי להתמודד עם זה ולעמוד איתן מול החיים והעבר האפל ולא לפחד אבל הדיכאון השתלט על חיי ואני לא מצליח לצאת מזה אני מטופל ע"י פסיכולוגית, והתחלטי לקחת טיפול תרופתי- דבר שמלכתחילה מלחיץ אותי מאוד.
אשמח לתשובה ולעזרה אני באמת מפחד ומרגיש שלפעמים אין לי את הכוחות יותר ואני על סף ויתור אני מרגיש שאני ממש אדם רע וחושב ממש דברים רעים על עצמי .
אני בנוסף כבר במהלך החודש האחרון הייתי כ 4 פעמים המצב של על סף מחשבות ועשייה אובדנית אני לא רוצה לצער את הוריי ואת המשפחה שלי ובנוסף את האהבה שלי שהבטחתי לה שאני לא אפגע בעצמי . אבל לפעמים זה משתלט על עצמי ואין לי כוח כלל מה לעשות??
אני מרגיש אבוד וכל הרע של העבר שלי שלמעשה הקשה עליי בכל מישור בחיי ולא הייתי מודע כלל פתאום צף ואני נאלץ להתמודד עם זה.
אבל אני מרגיש שאין לי במי להישען שכן ציפיתי שבת זוגתי תסכים להיות איתי ולעבור איתי אחת ולתמיד את המהלך הזה.
אני לא מצליח להוציא אותה ממחשבתי לא מצליח מנסה מספר שיטות ופשוט המצב הולך בכי רע ומדרדר אשמח אם תוכלו לתת לי עצות ואני בנוסף ממשיך את הטיפול שלי אבל ממש מרגיש שזה הסוף אתמול ממש הייתי על סף סיום הפרק הקצר בחיי אחותי בנוסף נתנה לי את הקישור לפורום כדי לקרוא ולהתרשם ולא עלה הנושא שאני אכתוב אולי מישהו יצליח להבין אותי ולהתחבר למה שקורה לי? כי אף אחד לא ממש מצליח ואהבה שלי בטוח גם לא ולא באשמתה.. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדיכאון משתלט על חיי מה לעשות??
ד''ר אלונה גוברמן20/06/2009שלום לך. במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר לכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לשים קץ לסבל. חשוב שתבין שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת הטיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לך.
עשית נכון שפנית לפסיכולוג. טיפול משולב תרופתי וטיפול בשיחות מאוד יעילים.
בנוסף,טיפול התנהגותי קוגניטיבי(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
תרגיש טוב, אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח....
מיש קטן20/06/2009אני מבין כולם אומרים לי את זה אבל המחשבות לא עוברות מראשי אני מתקשה להתגבר על אובדן האהבה ותמיד בראשי צער וחרטה ויגון עמוק של אולי סיכוי אחרון שכן מתישהוא היא תזכה להנות ממני וכן לא לפחד ולהאמין שאכן זה אפשרי בינינו אני פשוט לא מצליח לחשוב אחרת זה מה שעד עכשיו החזיק אותי בחיי בחודש האחרון ואני מרגיש שגם התקווה הזו תמה ונגוזה ואני מתקשה להתמודד עם החיים בכלל ונורא קשה לי לא יודע איך להתמודד האם אני מוותר כ"כ מהר? אני לא יודע פשוט לא מסוגל יותר וזה כואב לי מצד אחד מצד שני אני נורא פוחד למה?? למה כל זה קורה? אני מעלה לפעמים את השאלה פשוט רוצה לוותר אני נורא מתקשה וחושב כל הזמן על האהבה הזו האם לפעמים אהבה לא מנצחת? או שזו סתם קלישאה? מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח....
ד''ר אלונה גוברמן20/06/2009בתגובתי הקודמת התייחסתי שטיפול משולב תרופות וטיפול התנהגותי קוגניטיבי מאוד יעלעם. טיפול ?BT -טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות.
במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול אתה רוחש מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תנסה !!!
לא להתייאש!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
רעות20/06/2009שלום לך איש יקר, קראתי את מה שכתבת כאן ואני יכולה להצטער בשבילך שאתה מרגיש ככה אבל הסיפור שלך נוגע אלי כי הייתי פחות או יותר במצב שאתה נמצא בו כרגע לפני מספר שנים.הייתי רוצה לשתף אותך במקרה שלי ובסוף תבין שאפשר לצאת מזה.
היום אני אשה נשואה טריה ומאושרת בת 32, אבל אם לפני מספר שנים היית שואל אותי אם הייתי רואה את עצמי כמה שנים קדימה מאושרת מהחיים, ההיפך הוא הנכון, הייתי על סף תהום עמוקה.
עוד מהילדות הייתי בחורה דיי סגורה, היו לי חברות אבל העדפתי תמיד להיות לבד, דיי מופנמת וביישנית.
לפני כמה שנים הכרתי בחור במסגרת הלימודים האקדמאים שלי, יצאנו תקופה דיי ארוכה ומהרגע שהכרתי אותו בשבילי הוא היה הכל, הוא היה האדם היחדי שתיקשרתי איתו והרגשתי שהוא אהבת חיי.
לאחר תקופה דיי ארוכה של קשר איתו חשבתי על מיסוד היחסים ביננו, הרגשתי שצריך לעבור שלב אבל לצערי כנראה רק אני חשבתי על כך.
ברגע שהנושא עלה בן הזוג שלי הבהיר לי שהוא עדיין לא מוכן לכך, היחס שלו התחיל להשתנות אלי אבל אני שהייתי מסונוורת מהאהבה אליו לא שמתי לו לזה כי בשבילי הוא היה הכל.
ככל שהזמן נקף הוא התחיל להתרחק עד שבסופו של דבר הוא החליט להיפרד ממני. קיבלתי את הידיעה הזאת כרעידת אדמה, כל עולמי חרב עלי באותו הרגע.
למרות נסיונות שלי לחזור אליו זה לא צלח, אז החלה הידרדרות במצבי הבריאותי,ירדתי במשקל ורצו לאשפז אותי בשל כך, לא תיקשרתי עם אף אחד ושנאתי את עצמי ואת המצב שנמצאתי בו, השיא היה כאשר החלטתי לשים קץ לחיי אבל למזלי ברגע האחרון היה מי שמנע ממני לעשות זאת ורק אז הבנתי, הבנתי שבעוד שאני סבבתי סביב אדם אחד, הרבה אנשים מהקרובים אלי סבבו סביבי, דאגו ולא תיפקדו יום ולילה בגללי ואני פשוט הייתי עיוורת.
הבנתי שאני כן חשובה, שכן אוהבים אותי ושיש משמעות לחיים ואז בעצת חברה טובה פניתי לפסיכולוג שטיפל בי וידע בדיוק מה עובר עלי ולימד אותי איך להתמודד עם המצב.
נעזרתי גם בטיפול תרופתי כדי לאזן את המוח, אני מודה שבהתחלה זה היה קשה, היו תופעות לוואי בשבועות הראשונים אבל אחרי שלושה שבועות קמתי אחרת לגמרי, פתאום הרגשתי שונה כאילו נפתחו לי העיניים, התחלתי להתעניין בהרבה דברים פשוט השתניתי.
לאחר כמה חודשים שהתאזנתי הבנתי שהחיים יוכלים להיות נפלאים וכל אחד עובר משברים ואפשר לצאת מזה.
אני עכשיו נשואה טריה ומאושרת, כנראה שהייתי צריכה לעבור את כל מה שעברתי כדי להגיע למצב שאני נמצאת בו ,היום דברים נראים אחרת.
אל תתייאש, תוכל לצאת מהמצב מהר ותראה שמהחושך שאתה נמצא בו אתה תראה את האור.
בינתיים תיקח לך כדור הרגעה (יש מלא סוגים ואין אחד שלא לוקח את זה סתם ככה לפני טיסה או מבחן, תתייעץ עם רופא) אתה תרגיש יותר טוב, ותראה שאחרי כמה טיפולים ושהתרופה תשפיע עם כל הקושי לקחת אותה אתה תיהיה אדם אחר.
אני משתדלת לשתף את הסיפור שלי לכל אדםהנמצא במצוקה כדי שבסוף כולם יבינו, שהחיים הם יקרים, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים יקרים חבר
מישהו במצוקה21/06/2009אני יודע שקשה לראות את זה במצב של דיכאון. גם אני בתוך זה. אבל עם כל הדיכאון צריך לזכור שהחיים יפים ויקרים ומזמנים לנו הזדמנויות שונות ומשונות. יש תקופות בחיים שאתה למטה ויש תקופות שאתה יוצא מזה ומרגיש אדם חדש לגמרי. בגילך הצעיר כל החיים עוד לפניך. יש לך עוד המון לאהוב ולחוות ולהרגיש ולראות ולטעום. לא חבל לשים קץ לכל הדברים הטובים האלה שעוד יכולים לקרות לך? במצבים של חשכה קשה לראות את האור אבל צריך לזכור שהוא קיים ולא להרים ידיים. מי שחזק ונלחם בסוף מוצא את הדרך לצאת מהאפלה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מצליח
מיש קטן21/06/2009אני מבין אבל עדיין לא מצליח להוציא את המחשבות מראשי אני לא ישן ולא נרדם כלל ממחשבות וסיוטים, לאחרונה גם אני נאלץ להתמודד עם טראומות וחויות לא נעימות שעברו עליי בתקופת התיכון בתור נער שצף לי בחזרה. אני לא מסוגל להוציא אותה מראשי וקשה לי להתמודד עם המצב בעצמי אני לא מצליח ורואה בהתאבדות כמעין פיתרון טוב לנפש שלי ולאהבה שלי. אני כל הזמן ירצה אותה בחזרה ואחשוב שכן מגיע לנו הזדמנות אחרונה, פשוט לא מסוגל ונורא קשה לי זה משתלט על חיי, יש לי תקופת מבחנים השבוע ולצערי אני הולך לא לגשת בכלל למבחנים מכיון שאני לא מתרכז כלל במשהו אחר חוץ מעל המחשבה עלייה מה לעשות???האם אני נאיבי מדיי?פחדן? לא יודע מה לעשות אני פשוט מרגיש שרק זה ייתן לי נחת ואני שוב רואה בהתאבדות ככלי שייתן לי נחת למרות כל מה שזה ייצור ואני יודע אבל זה מה שאני מרגיש. ואני פשוט אוהב אותה וכנראה שהקלישאה שאומרת שבשביל אהבת אמת הולכים עד המוות נכנסת ליידי ביטוי בחיי מה אני אעשה אלו חיי ועקב כל מה שעברתי ומהלך חיי הלא קל לא היו לי הכלים לנהל בנחת ובגאון את מערכת היחסים שלי עם האהבה שלי, ומה זה משנה שעכשיו אני מודע ופועל כדי לשנות את זה??מה זה משנה אם היא כלל לא רוצה לשמוע ממני? ושונאת אותי?האם יש צדק בולם הזה או קול קטן שילחש לה כמה אני אוהב אותה ומוכן לעשות הכל יחדיו ולצאת לדרך חדשה??האם כבר הדברים הללו לא קיימים יותר? למה???אני לצערי לא רואה פיתרון אחר למרות שאני מודע לסבל שזה יגרום אבל זה גם יגרום נחת לאהבה שלי שממשיכה הלאה בחייה ושוכחת ממני אט אט ויגרום נחת למשפחה שלי שכן בכל מקרה הייתי נטל על חייהם( לפחות ככה אני מרגיש) במשך כל חיי והייתי סגור ומופנם אוליי זה הפיתרון הטוב ביותר? אני חושב? ולצערי התשובה היא לדעתי חיובית.
למה החיים מובילים אותך לזה ולא יכולים לפעמים להפתיע וכן לתת לאהבה גדולה סיכוי לנצח? זה לא בסרטים אני מניח למה??אולי בעולם הבא אני יהיה הקול הזה שילחש לה שכן אני אוהב אותה ומתחרט מעומק ליבי וכן מוכן יד ביד לשנות הכל מקצה לקצה ולצאת לדרך חדשה ולשמור עלייה מלמעלה.. לצערי אלו הם הפתרונות שלי וזה מה שאני רואה לנגד עניי ולא מצליח לראות אחרת...מישהו מבין אותח??ואולי גם חווה את הפיתרון השני? שכן אולי יש אלוהים בשמיים? שרואה את הצרה שלי ומוכן לתת לי הזדמנות אחרונה??יש מישהו כזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח
מיש קטן21/06/2009יש משיהו כזה??? שאולי חחוה בעבר דווקא את הצד השני של כל הסיפור?? שכל המשבר הזה אכן מוביל אותך לגילויים ורצון עז כן לשנות את חייך ואת דרך פועלך לשם שינוי ואכן עשה את זה אך עם האהבה שלו??הקודמת?? האם יש לי סיכוי? האם היא תאמין בי?? תודה לכם בכל מקרה אני אנסה לעשות הכל כדי להתגבר על המחשבות האובדניות ולהתמקד בלהמשיך להשתפר ולשנות והיות חזק ולשפר את עצמי הכל כמובן בידיעה וציפייה שהיא אולי תחכה לי ותאמין בי מתישהוא ואם יש למישהו משהו להוסיף וחזק אני אשמח תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לתת לי תשובה בבקשה...
מיש קטן23/06/2009????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מיש קטן
ד''ר אלונה גוברמן24/06/2009שלום לך .תפנה להתיעצות פסיכיאטרית. טיפול משולב של תרופות ושיחות יכול מאוד לעזור לך.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מסוגל...הגעגוע שובר אותי
מיש קטן29/06/2009תודה רבה מקווה לטוב באמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)