חרדה. ציפראמיל. קלונקס. תופעות לווא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה. ציפראמיל. קלונקס. תופעות לווא
    ר.ב.נ
    23/06/2009

שלום רב,
    בת 25,
    בעבר בגיל 21 סבלתי מהתקפי חרדה וטיפול ביופידבק קצר מועד פתר ונתן כלים להתמודדות לאורך זמן.
    בעקבות משבר חזרו לפני חצי שנה התקפי חרדה קשים ועוד עם עוויתיות + היפוכונדריה ובאובססיה לחרדה ונרשם לי ציפראמיל 20 מ"ג ליום. בשבוע הראשון חצי כדור. במהלך השבוע הראשון חלה החמרה במצבי: היה לי אי שקט מתמשך, לחץ מצטבר ותחושה של סכנה ממוות.
    במיון פסיכאטרית הוסיפה לי קלונקס חצי מילגרם בלילה ורבע מילגרם בבוקר. ובהדרגה במשך 3 שבועות הפחתה עד לאי צורך לקחת קלונקס.

אתמול - כשלקחתי את חצי כדור הקלונקס האחרון שהייתי אומרה לקחת - התחילו רגלי לקפוץ כל כמה דקות לסירוגין. בלי שליטה. מעין עוויתות..
    בנוסף בימים האחרונים חשתי אי שליטה בעיניים לעיתים - ויש לי כאבי גרון מוזרים, וחוסר תאבון חריג.
    רופאת המשפחה והפסיכוליגית מייחסות את כאבי הגרון לחרדה עמוקה שעודנה נותרה ותשתחרר עם הזמן.
    בנוסף הופיע לפני כמה ימים גירוי מוזר בבטן הדומה לפריחה.ללא גירוד.
    אתמול עברתי לילה קשה - מעין התקף חרדה ללא התקף חרדה.. בעקבות כל התופעות הפיזיות הנל וגם כי אני בתחילת עבודה חדשה.
    בתחושות חרדה פניתי לרופאת המשפחה הבוקר והיא רשמה לי למשך שבוע 1 מ"ג קוריוול בלילה.
    אני חוששת שאולי קרה לי נזק מהקלונקס ו או לחילופין יקרה לי נזק מקורוויל...
    אני מרגישה את הציפראמיל עובד - כי אחרת אתמול בערב תחושות החרדה היו באות לביטוי בצורה הרבה יותר חמורה.

שאלותי הם -
    האם אני בסכנה לפי תופעות הלוואי שאני מתארת?
    בנוסף האם יתכן שהציפראמיל משפיע עלי פחות מאחרים?
    האם הטיפול בשבוע בקרוב ע"י קורוויל הגיוני ומומלץ? הרי סך הכל הציפראמיל היה אמור להשפיע..
    אולי עדיף שבמקביל לציפראמיל אגש לטיפול ביו פידבק?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי!

ר.ב.נ
    24/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו