אובחנתי כ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובחנתי כ..
    מישהי
    23/06/2009

סובלת מocd-תסמונת כפייתית טורדנית שכעת נמצאת בעיצומה שמלווה איתה תחושות של דפרסונליזציה אך הפסיכיאטר טוען שזו אינה דפרסונליזציה.אך משוו פה לא מובן לי..קיבלתי את ההרגשה של הדפרסונליזציה בפתאומיות בלי שום קשר למחשבות טורדניות..סתם ככה באמצע העולם! רציתי לדעת אם זה הגיוני שככה מתפרץ ocd

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובחנתי כ..

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    23/06/2009

שלום לך,

OCD שייך להפרעות חרדה ודפרסונליזציה הינה סימפטום של הפרעת חרדה. כך, שאניהם קשורים זה לזה. כלומר, כתוצאה מהפרעת חרדה את חווה דפרסונליזציה. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם שתי התופעות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה

מישהי
    23/06/2009

הפסיכיאטר אומר שזה לא ocd אלא שזה ממש דומה?? זה הגיוני ? כי זה נוראי להפטר מדפרסונליזציה..זה לוקח המון זמן(אם זה מצליח בכלל...),והפסיכיאטר אומר שהתופעות שדומות לדפרסונליזציה יחלפו כאשר התרופות יתחילו להשפיע..אז אני לא מבינה ...אני סובלת מדפרסונליזציה או ocd? איפה לשים את הדגש ? זה הגיוני מה שהפסיכיאטר אמר ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי

מישהי
    23/06/2009

שהוא אומר שאני סובלת מocd ולא מדפרסונליזציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd

ד''ר אירנה נתנאל
    23/06/2009

דפרסונליזציה הינה סימפטום של הפרעות חרדה. כמו שחום בגוף הוא סימפטום של דלקת כול שהיא בגוף. כשאת לוקחת תרופות נגד דלקת גם החום יורד כתוצאה מטיפול תרופתי בדלקת. לפי אותה האנלוגיה: דפרסונליזציה היא ה"חום" של הפרעות חרדה (OCD שייכת להפרעות חרדה) התרופות אמורות לטפל ב"דלקת" (החרדה) וכתוצאה מכך דפרסונליזציה תחלוף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירנה

מישהי
    23/06/2009

תודה רבה לך את נוטעת בי המון תקווה וזה מה שאני צריכה עכשיו..

תמשיכי כך,אנחנו עוד נשתמע,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו