תלות בכדורים בעת דיכאון וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תלות בכדורים בעת דיכאון וחרדה
    liorabz
    28/06/2009

    שלום,

    לפני כשבוע סבא שלי החל לסבול מדיכאון וחרדה. הפסיכאטר נתן לו ציפרלקס. בנסוף הוא מקבל כדורים שונים- וואבן ועוד כדורים לבעיות פיזיות שאותם הוא נוטל כבר שנים.
    בימים האחרונים הבחנו כי הוא פיתח תלות עזה בכדורים, הוא רוב הזמן מתעסק בזמני נטילת הכדורים, הוא מתמלא תקווה שמגיע השעה ליטול כדור. הוא כל הזמן מבקש עוד וואבן (הרופא הורא לתת לו 1/2 לפני השינה) והוא מתעקש לקבל שלם והוא ממש כועס שנותנים לו רק חצי. בלילה הוא מתעורר ומבקש עוד וואבן שלם ועוד.... כמובן שאנו לא נותנים לו- אלא לפי הוראת הרופא.
    הוא חושב שהכדורים יישנו את המצב בו הוא נתון. חשוב לציין, שהוא צלול להפליא ומודע לחלוטין למצב שלו ולטיפולים שהוא מקבל. הבעיה היא התלות שהוא פיתח.
    שאלתי- האם ניתן (רק כדי לרכך את ההתמכרות ולהרגיע אותו פסיכולוגית) לתת לו כדור פאלסיבו, האם קיים כדור כזה בשוק אותו ניתן לקנות? אולי אפילו ויטמין שנראה כמו כדור/וואבן?
    אנחנו רוצים להקל על סבתא שלי שקשה לה הלתמודד מולו.
    שאלה נוספת- האם התלות בכדורים תופחת כשאר הציפרלקס יראה את אותותיו?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תלות בכדורים בעת דיכאון וחרדה

    ד''ר אלונה גוברמן
    30/06/2009

    שלום לך. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תעזרו לסבא בסבלנות ובקרוב מאוד (כמה ימים/ שבועות) הוא ירגישי שיפור. ציפרלקס כדור מצויין מאוד ועוזר. לגבי טיפול בבנזודיאזפינים כדי להתייעץ עם מטפל שלו.
    בברכה,



    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו