האם יש פתרון טוב ברפואה -לחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש פתרון טוב ברפואה -לחרדה
    חיים
    28/06/2009

האם יש פתרון טוב ברפואה -לחרדה חברתית (וקצת חוסר אנרגיה).

שמעתי על SSRI, ואף ניסיתי ויפאקס, ציפרמיל, ציפרלקס, רסיטל , אולם לא חל שיפור ,ואולם חשתי יותר עייפות ,ישנוניות וחולשה!, גם במינון מקסימלי ולאורך זמן מספר חודשים.

עיקר הבעיה היא חרדה חברתית שבתבטאת בד"כ בקיפאון, פחד מלעבור לבד ליד אנשים בפאר/קניון וכו' (מחשבה שחובים עליי משהו שלילי), למרות שאין לזה באמת אחיזה במציאות!, ואני רציונילי ומבין זאת, וכמו כן שאני הולך למקומות סמכותיים כמו בתי משפט משרדים ממשלתיים ,אני מתחיל לחוש דפיקות לב מאוד חזקות והזעה, לעיתים גם רעידת בידיים! -ושוב למרות שאני כל הזמן אומר לעצמי כולם אנשים ףואותו דבר ובכולם "דפקטים" וכו' ,אבל משום מה אני נהיה "דרוך" ואף קצת מפוחד! , לכן זה מונע ממני להתקדם ולעמוד על שלי.

לסיכום ,השאלה- איזה כדור אתה ממליץ או קבוצה של כדורים לאור האמור?

אני רוצה להדגיש כי אני נוטל קלונקס/אלפרוקס 2 מ"ג ביום כבר כשנתיים
    אולם ,הטבה חלקית בלבד ותחושה פחות "עירנית".

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויפאקס היא SNRI ולא SSRI ולכן יעילה

שלום
    29/06/2009

שלום חיים ויפאקס היא ממנגנון אחר יותר משוכלל מזה של הציפרלקס וחבריו אז יכול להיות שעוד לא נסית אותה? בכל מקרה היא עובדת טוב יותר מהציפרלקס ודומיו כי היא עובדת על 2 מנגנונים של חומרים במח במקום על אחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    30/06/2009

קיימים סוגים שונים של תרופות לטיפול בהפרעת חרדה חברתית, הכוללים מעכבי מונואמין אוקסידאז(MAOI) , בנזודיאזפינים, חוסמי בטא ומעכבים סלקטיבים של ספיגה של סרוטונין(SRRI). למרות שכל התרופות האלה יכולות לסייע להפרעת חרדה חברתית, תרופות מסויימות טובות יותר לאנשים מסוימים. חוסמי בטא מאזנים רק תסמינים ספציפיים של חרדה, כמו דפיקות לב במצבים של הופעה בפני קהל. הרופאים נוטים היום להמליץ על תרופות מסוג SSRI לעתים קרובות יותר, כיוון שעבור רוב המטופלים יש להן פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות. גם תרופות מקבוצת SNRIsהמעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. לדוגמא, ואיפקס, איקסל הן מצוינות.
    חשוב לציין שטיפול משולב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדה חברתית.
    טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מלמד אנשים עם הפרעת חרדה חברתית להגיב באופן שונה למצבים שמעוררים את תסמיני החרדה שלהם. המטפל עוזר למטופל להתעמת עם הרגשות השליליים שלו לגבי מצבים חברתיים ועם הפחד שאחרים ישפטו אותו. המטופלים לומדים כיצד דפוסי החשיבה שלהם מוסיפים לתסמינים של הפרעת חרדה חברתית ואיך לשנות את דרך החשיבה שלהם כך שהתסמינים יפחתו. כל זה משולב עם טכניקות התנהגותיות אחרות, כגון חשיפה הדרגתית מבוקרת למצב מעורר חרדה עד שהמטופל לומד לזהות ולשנות את ההתנהגות התורמת לחרדה החברתית שלו. תרגול מיומנויות חברתיות הינו מרכיב של טיפול "שיחתי". תרגול מיומנויות חברתיות, כרוך בפגישות עם מטפלים מקצועיים בהן דנים במצבים חברתיים בעייתיים. המטופל לומד איך ליצור קשר עין, לדבר, לברך אנשים לשלום, לבקש טובה, להגיב לבקשות ולביקורת. המטופל מנטר את עצמו בעזרת יומן, ומתרגל את המיומנויות החדשות עם המטפל ולאחר מכן בחייו האמיתיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו