מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון בעקבות כריתת בלוטת התריס.דפנה28/06/2009
שלום רב!
לפני כשנתיים וחצי עברתי כריתת בלוטת התריס בעקבות גידול. לאחר מכן עברתי טיפול רדיואקטיבי בשביל לחסל את הבלוטה, שבוע לאחר מכן נכנסתי לדיכאון עמוק. (אמרו לי שזה כתוצאה מהוצאת הבלוטה). טופלתי בציפרלקס 10 מ"ג שלא השפיע. המינון הועלה ל-20 מ"ג עם שינוי דרסטי בדיכאון. אחרי שנתיים שמצבי היה טוב החלטתי להיכנס להריון, נכנסתי להריון עם המשך הטיפול בציפרלקס 20 מ"ג. הריון תקין, לידה תקינה. כשחזרתי מבית החולים לאחר שבוע שוב הופיע דיכאון קשה. כל כך פחדתי שזה יקרה שוב. רופאת המשפחה והפסיכיאטרית המליצו לי לעלות את המינון ל- 30 מ"ג ולקחת לוריוון בשעת הצורך. (אף פעם לא חשבתי שאקח כדורים כאלה, וקשה לי עם זה).
התחלתי טיפול זה לפני כמה ימים. הפחד שלי זה שהדיכאון ימשיך ולא יחלוף. לא קל לטפל בילדים ותינוקת קטנה כשאתה בדיכאון כזה. אני חסרת אונים ורוצה לעזור לעצמי ולמשפחתי לחזור לשיגרת החיים הרגילה שהיתה קודם. קשה לי מאוד להתמודד עם המצב ואני כל הזמן בוכה. משפחתי תומכת בי הרבה אבל שום דבר לא עושה לי טוב, כמה זמן עד אחרי לידה הגוף חוזר לעצמו? איך אפשר לצאת מהמצב הזה? אני פוחדת להתמכר לכדורים. אחרי כמה זמן הכדורים ישפיעו עליי?
אשמח מאוד לקבל תשובות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בעקבות כריתת בלוטת התריס.
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009לדפנה שלום. מזל טוב להולדת הבתך! צר לי על כך שאת מרגישה לא טוב. עברת דברים לא פשוטים (כריתת בלוטת התריס, טיפול רדיואקטיבי, דיכאון, הריון, לידה).
על תתייאשי בסופו של דבר מוצאים את מינון הנכון או התרופה הנכונה. צריך להמשיך לנסות. תמשיכי לקחת את המינון המומלץ של ציפרלקס .
לגבי לוריוון - תרופה זו נחשבת כמאוד טובה אך יכולה לגרום להתרגלות ואף להתמכרות. אבל בשימוש מבוקר ומושכל תחת השגחה רפואית התרופה יכולה מאוד לעזור.
בנוסף אני מאוד ממליצה על טיפול משולב של טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית קוגניטיבית .
פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול תלמדי לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד .
לא להתייאש!!
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר אלונה גוברמן
דפנה01/07/2009איפה אפשר לקבל את הטיפול הנוסף שאת מדברת עליו. האם דרך קופת חולים? ומה זה הטיפול הזה?
תודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר אלונה גוברמן
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לדפנה שלום. בקשר למטפלים בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ( ?BT) את יכולה לבדוק בקופת חולים שלך.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תודה שפנית לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר גוברמן - ציפרלקס
דפנה08/07/2009ד"ר גוברמן היקרה!
אני נוטלת כבר כמעט במשך שבועיים ציפרלקס 30 מ"ג. ( בערך שנתיים מאז כריתת בלוטת התריס 20 מ"ג). עדיין אין הטבה משמעותית. למרות שלפעמים אני מרגישה טוב כאילו יצאתי מזה. אבל כשאני שוב נופלת אני לא יכולה לחשוב שהרגשתי אפילו רגע טוב. כמה זמן עד שארגיש הטבה משמעותית והדיכאון כבר יעבור, כי נמאס. אני זוכרת שגם לקח לי זמן כשלקחתי 20 מ"ג ציפרלקס אבל הוא ממש עזר בסוף. כמה זמן עד שארגיש כבר ממש טוב. אין לי כח לסבול. במיוחד שאני עם תינוקת קטנה בת חודשיים.
אודה לתשובתך המהירה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת, עוד שאלה קטנה
דפנה08/07/2009ד"ר גוברמן היקרה מצטערת עוד שאלה: האם יש איזה ספר מסויים בעניין דיכאון, איך לטפל בו שאת ממליצה לקרוא. אשמח לקבל תשובה לפני שהולכת לסיפרייה.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת, עוד שאלה קטנה
ד''ר אלונה גוברמן09/07/2009לדפנה שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבועיים -שלושה בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תחכי בסבלנות. לא להתייאש!
יש המון ספרים בעניין של דיכאון. למטופלים שלי אני ממליצה ספר של ד"ר ברנס "בוחרים להרגיש טוב" , ספר של ד"ר מתיו מקיי "מחשבות ורגשות".
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה
דפנה10/07/2009התחלתי להרגיש בערב ממש טוב, זה מוזר. בבוקר אני קמה עם התקפי חרדה איומים, איך זה יתכן? בצהריים עד הערב אני מרגישה הטבה, ופתאום בבוקר שאני קמה אני כמו משוגעת. איך זה יכול להיות? מצטערת שאני לא מפסיקה עם השאלות.
שבת שלום, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה
ד''ר אלונה גוברמן11/07/2009לדפנה שלום. טוב מאוד שאת שאולת.
התקפי חרדה בעיקר בשעות הבוקר יכולים להתלוות לדכאון מתמשך ואז השאלה של תוספת תרופתית מתעוררת. טיפולים פסיכולוגיים במיוחד בגישה בקוגניטיבית התנהגותית יכולים לסייע. תפני למטפל שלך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני שואלת, אני מגזימה?
דפנה11/07/2009זה אומר שהדיכאון אמור להימשך ולהימשך, זה מפחיד מאוד. כמה תוספת של תרופות אני כבר יכולה לקחת? זה המון. אני לוקחת גם את הלוריוון לפי הצורך. (פעם אפילו אקמול לא הייתי לוקחת אם כאב לי הראש). אמא שלי אומרת שהיא חושבת שההתקף הקשה בבוקר נובע מלחץ ארגון הילדים בבוקר למסגרות ועוד תינוקת קטנה שבוכה. כי בימי שישי ושבת אני קמה עם פחות התקפים כי בעלי בבית ואני לא צריכה לארגן אותם. היא גם חושבת שכשאחזור לעבודה זה יהיה אחרת. כי אני מאוד אוהבת את העבודה ולא רגילה להיות בבית תקופה ארוכה. בקשר לטיפול שאמרת לי אני אברר. אני מנסה לעשות הכל בשביל לא להתייאש, אבל זה לא פשוט לי בכלל...
תודה לך, את פשוט עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)