מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה לקראת חתונהענת01/07/2009
שלום רב,
הנני נוטלת תרופת VIAPX במינון מקסימאלי של 375 מג ליום. ביום יום אני מאוזנת ואין לי התקפי חרדה. אני אישה אסרטיבית, חיובית, כריזמתית ומאושרת. אבל. אני עומדת להינשא בעוד כחודשיים וככל שמתקרב האירוע אני נרגשת מאוד אבל התרגשות זו מובילה אותי למצב קיצוני של התקפי חרדה מהם אני סובלת בתדירות גבוהה יותר לאחרונה. (בכל פעם שאני אצל הרבנית, במדידה וכו)
ברור לי לחלוטין שההתקפים מגיעים מלחץ והתרגשות. ההתקפים אצלי מלווים בהקאות, בכי, צריבה חזקה באיזור הבטן, הזעה ועוד. אני ממש חוששת שברגע האמת בו אצטרך להופיע מול קהל רב, בחופה, אקבל התקף לעיני הקהל. בהתקפים (שבשוטף תדירותם מעטה מאוד) אני נוטלת כדור אלפרליד 0.5 מג' ולעיתים 1 מג'. האם ישנה דרך למנוע התקפים אלו ? אני יודעת שבעתיד הקרוב (ב"ה) אהיה בהריון וכבר עכשיו אני חוששת וחרדה מה יהיה אם אקבל התקף במהלך ההריון? הרי כדורים אלו אינן טובים לעובר וגם החוויה עצמה של ההתקף בזמן ההריון "נוגעת" בעובר. ומה לאחר לידה? אז בכלל ההורמונים משתוללים? הרופא המליץ לי להחליף את כדור הויאפקס שאני נוטלת ולעבור מ-375 מג' ויאפקס ל-60 מג' רסיטל, זאת לאחר שסיפרתי לו שאני מתכננת ב"ה הריון והנ"ל טען שרסיטל בטוח יותר. (התייעצתי אפילו עם המכון בירושלים). שורה תחתונה הניסיון כשל לגמרי (זה היה לפני כחצי שנה) ומיד חזרתי לויאפקס. מה עושים? האם אני יכולה להיות בטוחה שביום החתונה האלפרליד ישפיע ? ההתרגשות ככל הנראה תהיה בשיאה. אני די מאוכזבת מהמצב מאחר ואני מבינה לגמרי שכל אירוע משמעותי בחיי ומשמח מוביל אותי לתוצאה של התקפי חרדה. (אגב גם שקיבלתי את הצעת הנישואין בא איתה התקף). אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענת
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לענת שלום. כדי לתת לך חוות דעת נוספת ,להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך.
טיפול משולב של תרופות ושיחות (תרפיה התנהגותית קוגניטיבית ) יכול מאוד לעזור לך . בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי לומדים מיומנויות התמודדות עם הבעיה, שיטות למידה. במהלך התרפיה תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעלה ושליטה בהתקפים. מחקרים עדכניים מראים ששילוב של CBT ותרופות SSRI (רסיטל ) מאפשר שליטה בהתקפי חרדה ומניעת חזרתיות של התקפים נוספים למשך 5 שנים.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)