האם הטיפול לא יעיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הטיפול לא יעיל?
    דנה שגיא
    05/07/2009

שלום
    עקב התקפי חרדה שהמשיכו לדיכאון נרשם לי טיפול בציפרלקס 20
    אני נוטלת אותו כחודש וחצי ואין הטבה בינתיים , לא בהרגשה הכללית של הדיכאון ולא בתחושות הפיזיות הקשות בגוף
    משיחה עם חברה שמעתי על תרופה בשם ויפאקס שהיא סיפרה לי שעזרה לה מאד
    האם זה לאותה מטרה?
    יכול להיות שהטיפול בציפרלקס לא יעיל בשבילי ואני צריכה להחליף תרופה?
    אשמח לעצה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הטיפול לא יעיל?

הוספת תגובה

• האם הטיפול לא יעיל?

ד''ר אירנה נתנאל
    05/07/2009

מירה שלום,

ציפרלקס משפיע תוך שבועיים וההשפעה החיובית מורגשת במלואה כעבור 6-8 שבועות. ויאפקס שייך לקבוצה אחרת: ציפרלקס - SSRI שעובד על סרטונין במוח וויאפקס שייך ל SNRI שעובד גם על סרטונין וגם על נוראפינפרין. אם מצבך לא השתפר אפילו במעט עם ציפרלקס כדאי להתיעץ עם הרופא לגבי קבוצת SNRI.

בנוסף, חשוב לציין ששילוב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהתמודדות עם חרדה ודיכאון.

תרגישי טוב,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחליף תרופה

הדס
    06/07/2009

אני מכירה את התרופה אני נוטלת אותה כבר כמה חודשים
    כמו שציין הרופא ויפאקס (אני נוטלת ויפאקס XR) ממשפחת SNRI ואולי כדאי לך לנסות להחליף
    תתיעצי עם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשקול החלפת תרופה

רנה
    12/07/2009

תודב רבה לשתיכן
    אכן אם לא יעזור בקרוב, אשקול החלפת תרופה ל SNRI כגון הויפאקס
    יש לי שאלה נוספת:האם זה שהויפאקס עובדת על 2 מנגנונים במח במקום אחד עושה אותה יעילה יותר וטובה יותר?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

כן, לפעמים זה יותר טוב מהשפעה רק על מערכת סרטונרגית בלבד.
    אבל לא לכול אחד זה אפקטיבי. התאמת התרופה הינו נושא מאוד אינדיווידואלי. אם לא עזרו SSRI, הגיוני וסביר בהחלט לנסות SNRI.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון אבל לא רק

לימור
    15/07/2009

ויפאקס פועלת על 2 מנגנונים העלאת רמת הסרטונין וגם נוראדרנלין , יתרון מאוד בולט של התרופה אך לא רק
    התופעות לוואי המופחתות לא פחות חשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו