מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעזרהנתי10/07/2009
שלום רב,
אני באמצע שנות העשרים לחיי ואני מרגיש מצוקה נפשית לאחרונה, לדעתי כתוצאה מסוג של משהו שקשור במגע עם אנשים שאיני יודע להגדירו, לכן אתאר זאת. לעיתים אני מרגיש למשל במקום העבודה שלי, שאני צריך לרצות את הבוס שלי, ליצור רושם על הבוס שלי או על מישהו אחר,, או למשל שאם שואלים אותי שאלה אז אני עונה לא תמיד בדיוק מה שבדיעבד חשבתי שהייתי צריך לענות, אולי זה מתוך דריכות או משהו כזה. ואני נזכר בכל מיני רגעים שהיו בעבודה שלי שהיה מקום מצידי להגיב בצורה מסויימת או לעשות משהו שהייתי צריך לעשות, אבל לא עשיתי זאת. ואחכ זה גורם לי תסכול נוראי ומחשבות חוזרות וטורדניות שלא מרפות ממני, ואני צריך לפרש ולהסביר לעצמי דברים בלב ונגרם לי סבל נוראי. מה דעתך? מה עצתך? האם טיפול פסיכולוגי עשוי להתאים למצוקה שלי? ואם כן, איזה שיטת טיפול יכולה הכי להתאים? כיצד ניתן להגדיר את בעייתי?
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל10/07/2009נתי שלום,
להתנהגות שלך יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות מהצורך לרצות בגלל פחד מדחייה, פחד ממה יחשבו עליך ופחד לא להיות נחמד ועד לחוסר כלים לאינטראקציות בינאישיות. כדי להבין היטב את הבעיה נידרש אבחון מקצועי ומעמיק. עזרה מקצועית של תרפיסט / פסיכולוג ללא ספק יכולה מאוד לעזור לך. גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) תעזור להבין מקור הקשיים ולפתח מיומנויות להתמודדות יעילה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)