התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    דנה
    12/07/2009

שלום רב,
    הארוס שלי, בן 25, סובל מהתקפי חרדה כבר למעלה משנה. הדבר אובחן ע"י רופא וברגע שביקשנו פתרון לבעיה נאמר לנו שהדבר יעבור מעצמו ולחילופין הציע לנו כדורים. הארוס שלי מסרב לקחת כדורים בכל מחיר אבל יאמר לזכותו שהמצב השתפר וכרגע ההתקפים בהיקף מצומצם ביותר. הבעיה היא שאנו מתכננים טיסה לחו"ל, זה הפעם הראשונה שהוא טס ומעבר לזה שהוא לחוץ מהטיסה הוא משוכנע שהוא יסבול מהתקף חרדה. רציתי לקבל יעוץ האם יש כדורים טבעיים שניתן לקחת או משהו אחר שיכול לעזור לפתור את הבעיה לעת עתה בטיסה?
    אשמת לקבל תשובה. המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

דנה שלום,

התרופה הטבעית שקיימת כעת היא רמוטיב. היא מיועדת לטיפול בעיקר בדיכאון ופחות מקובל לחרדה. תופעות הלוואי שלה כוללות בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
    רמוטיב עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. להיסתכן בתופעות לוואי אלו בחופשה לא כדאי ובאופן כללי, לא מומלץ להתחיל טיפול תרופתי ללא השגחה רפואית צמודה כאשר אתם נמצאים בחו"ל. עדיף לקחת תרופות הרגעה מהסוג של קסנקס, קלונקס, לוריוון, וואבן לטיפול נקודתי ולהישתמש בו במקרה הצורך.
    כמו כן, אני מאוד ממליצה ליטפל בחרדות כשתשובו לארץ. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד, בנוסף לתרופות או בלעדיהם, יכול מאוד לעזור בהתמודדות יעילה עם החרדות. חשוב לציין, כי חרדות שלא מטופלות עלולות להפוך להפרעת חרדה ולהביא לפגיעה משמעותית באיכות החיים ובתפקוד.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    שיהיה במזל טוב וחופשה מהנה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו