נקודה למחשבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה למחשבה
    ארז
    28/08/2007

אני קורא את ההמצבים השונים שאנשים נמצאים בהם,אני קורא את השאלות וגם את
    התשובות שלכם,הרופאים,,
    אני פעם ראשונה מבקר באתר הזה,אני חושב שזה רעיון מצוין שיהיה מקום לאנשים לדבר על מה
    שהם באמת מרגישים בפנים ולגלות שהם לא היחידים שמרגישים כך,,
    יש לי דווקא ספקות לגביכם,הרופאים, שעונים לכל האנשים הללו ולא בטוח שמבינים את
    הכוח שיש ברשותכם כדי באמת לעזור לאותם אנשים..
    אני מוצא את התשובות שלכם מאוד עניניות אבל חסרות רגש הרבה פעמים,
    נדמה לפעמים שאתם מקריאים איזה שורה מטקסט,שאתם נותנים תשובות מצוינות על הנייר
    אבל איכשהוא משהו חסר,נדמה שאתם לא באמת מביאים את עצמכם רגשית בזמו התשובות,,
    מעניין אותי לדעת האם אתם באופן אישי עברתם חויות מהסוג שאנשים כאן מביאים?האם אתם
    באמת יכולים להזדהות עם מה שנאמר או האם זה רק עוד הגדרה של מחלה כזאת או אחרת
    בשבילכם,,,
    האם הרופאים יודעים איך זה להרגיש כמו המטופלים או שהדיסטנס הזה הוא מסיבה כלשהיא?
    אני מבין שהשאלות שאני מעלה בפניכן הן לא קלות,,
    אני אשמח להתייחסות למה שרשמתי,,
    תודה,

ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודה למחשבה

הוספת תגובה

• נקודה למחשבה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/08/2007

ארז שלום,

תודה על השתתפותך בפורום ועל ההערות ענייניות. אתה מעלה נקודות באמת מאוד חשובות. אנסה להיתייחס לכולן. ראשית, מטרת הפורום היא לספק מידע ראשוני, הכוונה בסיסית ויעוץ מוגבל. הפורום אינו יכול לבא במקום טיפול מובנה ומסודר. בטיפול למטפל ניתנת אפשרות בלתי מוגבלת להכיר את המטופל. בטיפול המטפל מתייחס למטופל מהמקום הכי אמפטי, הכי מבין והכי מכיל. בפורום ההתקשרות היא מאוד מצומצמת ולא מאפשרת היתייחסות עמוקה כמו בטיפול. שנית, נניח ואתה סובל ממחלת לב ונדרש לעבור ניתוח לב פתוח. האם יעלה בדעתך להגיד שהרופא שלא עבר ניתוח כזה בעצמו לא יבין את מה שעובר עליך ולכן הוא לא מספיק מקצועי כדי לעזור לך? שלישית, מטפלים הם גם בני אדם ומבחינת האתיקה המקצועית מחוייבים לעבור בעצמם תהליך טיפולי. לא פעם קורה שמטפל מזדהה עם מטופל או שנושאים שמעלה המטופל מזכירים למטפל מצבים דומים אצלו. התופעה היא אנושית ובלתי נמנעת בכל תהליך טיפולי.

תודה על פנייתך לפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו