האם לקחת כדורים נגד דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקחת כדורים נגד דיכאון
    דינה
    16/07/2009

עניתי על השאלון בקשר לדיכאון ויצא לי 11. אולי לא עניתי נכון כי נראה שאני בדיכאון . יש ימים שאני מרגישה שקשה לי לזוז. היו לי בעיות שינה שנפתרו בעזרת1/4 כדור MIRO . חשבתי זה בגלל גיל המעבר (אני בת 50). אולי קנדידה.אמרתי את זה היום לרופאה והיא הציעה ציפרלקס. עשיתי בדיקות דם ולקחתי מרשם לציפרלקס. פעם לקחתי כבר ציפרלקס בגלל בעיות שינה עברתי לרסיטל בגלל המחיר והפסקתי כשהיו לי בעיות בכבד ( התאשפזתי עם בילורובין 10).יש לי שעות קשות. בדרך כלל בגלל טריגר למשל שהילדה לא משתפת פעולה ולומדת. היא עולה ל - ב ואני מאד חוששת שיהיה לה מאד קשה כי היא עדיין כותבת וקוראת לאט. עם הגדולים ( בני 25 ו-21 לא היו כאלה בעיות.) הבן השלישי ידע כבר לקרא בגיל 4 . (הוא נפטר בגיל 6 לאחר שנתיים של מחלת סרטן.)תכננתי לעבוד איתה בחופש. אי הנכונות שלה מעלים בי את תחושת הכשלון שאני חשה גם כשאני שומעת אחרים מדברים על הילדים המוצלחים שלהם או על העבודה המספקת שהם עובדים בה. אז אני מיואשת גם בגלל הגדול שאין לו בכלל חברים ושירת כפקיד בצבא. הוא התקבל למדעי המחשב בתל אביב ועכשיו אני חוששת שלא יצליח. תחושת כשלון כי אני בבית (עבדתי בתכנות מחשבים אבל גם בגלל מחלת הבן וגם לא הייתי כנראה מספיק מסורה לעבודה. מאז הלידה אני לא עובדת.)אפילו הבית והגינה לא מטופחים כפי שניתן היה לצפות ממי שלא עובדת בחוץ. כשהייתי צעירה לא ציפיתי להיות עקרת בית אבל אין לי היום מקצוע. אצל הגדולה הכל בסדר גמור אבל היא לא נרשמת. מגיל 40 אין לי הורים. וקרובת המשפחה היחידה שהייתי קשורה אליה גם נפטרה (מסרטן כמובן). הענין שאני מרגישה את היאוש חוסר הטעם וחוסר התקוה לפעמים לא כל הזמן ולא כל הימים. לפעמים נחמד לי האם אני בדיכאון? אני לא הולכת לטיפול פסיכולוגי כי זה יקר אני לא מרוויחה ובעלי לא מאמין בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לקחת כדורים נגד דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    20/07/2009

שלום לך.
    את מתארת דברים רבים שחלקם הם סימפטומים של דיכאון וחלקם קשורים למצבים אחרים. נדרשת בחינה מעמיקה על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת. נראה שעברת חוויות לא פשוטות בעבר שהשפיעו על דפוסי חשיבה שלך לגבי עצמך, לגבי אחרים ולגבי העולם בכלל. דפוסי חשיבה אלו משפיעים על ההרגשה ועל תפקודך ביום יום. כדאי לבחון דפוסי חשיבה אלו כדי לשפר את הרגשתך וזאת עבודה של אנשי מקצוע. .אני ממליצה לך לפנות לאנשי מקצוע על מנת לקבל טיפול תרופתי ונפשי המתאים למצבך לתחנה לבריאות הנפש , קופת חולים או באופן פרטי.
    בנוסף,אני ממליצה לך להעזר בטיפול קוגניטיבי שהוא יעיל, קצר מועד ולא יקר יחסית (תבדקי בקופת חולים שלך).
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו