מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממי ניתן לקבל מרשם?נעמה20/07/2009
היי..אני מתלבטת זמן מה אם להתחיל לקבל עזרה תרופתית על מנת לטפל בדיכאון ,הלחץ והתסמינים הפסיכוסומטיים שאני עוברת בחודש וחצי האחרונים.. תהיתי האם זה אפשרי לקבל מרשם מרופא המשפחה ללא כל ייעוץ פסיכולוגי?? רופא המשפחה שלי אינו מכיר אותי כלל.. האם בכל זאת הוא יכול לתת מרשם?
ומה עדיף לקחת- ציפרלקס או רמוטיב שלהבנתי היא התחלופה הטבעית של ציפרלקס ומשמשת לטיםול בדכאון קל- בינוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009נעמה שלום,
רופא משפחה יכול לתת מרשם אך הוא לא מומחה לפסיכיאטריה ולא מתמצא בדקויות ובחינות לעומק. התאמה נכונה של התרופה בפעם הראשונה מאוד חשובה ולעיתים יכול להיות נושא מאוד קריטי. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר מומחה. כדאי לעשות אבחון מעמיק של מצבך ולהתאים תרופה שהכי יעילה למצבך. רמוטיב לא התחלופה של ציפרלקס אלא אחת התרופות לטיפול בדיכאון, חרדה והפרעות שינה. למרות שהיא מיוצרת מתמצית הצמח היא תרופה לכול דבר.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול יעיל
רונן22/07/2009גם רופא משפחה וגם פסיכיאטר יכולים לרשום תרופות
לדעתי כדאי שתעשי את האבחון הפסיכיאטרי ע"מ לקבל את הטיפול הטוב ביותר בשבילך
טיפול לא נכון בבעיה יכול להוביל לחזרה של הבעיה וטיפול בה יהיה קשה יותר פעם הבאה
בלי לזלזל ברופא משפחה חלילה אבל אם הוא לא מכיר אותך לדעתי האופציה השניה טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני להוסיף
טוקיו מאקי23/07/2009יש גישה חדשה כיום שסוברת שיותר כדי להתחיל טיפול עם תרופות SNRI שיכולות להביא להחלמה מלאה ולא רק להטבה במצב כמו בתרופות ה-SSRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אשכולי 103/8 רמות ירושלים
יעל לוי23/07/2009חודשיים כבר שאני הייתי בדכאון, גם חרדות ,הרופאת משפחה נתנה לי בהתחלה רמוטיב, השבוע באתי אליה לייעוץ אישי ונתנה לי מרשם לסרוקסט, ניסיתי פעם אחת ונורא סבלתי מתופעות לוואי, שריפה באזור הגרון, הכתף היה חם, כאבי שיניים מידי פעם, הרגשת הקאה, נורא מציק לי הדבר הזה, כבר אינני נוגעת בזה, האם עדיף לחזור לרמוטיב או שאתחיל בתרופות טבעיות מה עדיף על מה?
אשמח לקבל תשובה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
ד''ר אירנה נתנאל24/07/2009יעל שלום,
עדיף שתתיעצי עם פסיכיאטר ולא עם רופאת המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)