ממי ניתן לקבל מרשם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממי ניתן לקבל מרשם?
    נעמה
    20/07/2009

היי..אני מתלבטת זמן מה אם להתחיל לקבל עזרה תרופתית על מנת לטפל בדיכאון ,הלחץ והתסמינים הפסיכוסומטיים שאני עוברת בחודש וחצי האחרונים.. תהיתי האם זה אפשרי לקבל מרשם מרופא המשפחה ללא כל ייעוץ פסיכולוגי?? רופא המשפחה שלי אינו מכיר אותי כלל.. האם בכל זאת הוא יכול לתת מרשם?
    ומה עדיף לקחת- ציפרלקס או רמוטיב שלהבנתי היא התחלופה הטבעית של ציפרלקס ומשמשת לטיםול בדכאון קל- בינוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממי ניתן לקבל מרשם?

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    20/07/2009

נעמה שלום,

רופא משפחה יכול לתת מרשם אך הוא לא מומחה לפסיכיאטריה ולא מתמצא בדקויות ובחינות לעומק. התאמה נכונה של התרופה בפעם הראשונה מאוד חשובה ולעיתים יכול להיות נושא מאוד קריטי. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר מומחה. כדאי לעשות אבחון מעמיק של מצבך ולהתאים תרופה שהכי יעילה למצבך. רמוטיב לא התחלופה של ציפרלקס אלא אחת התרופות לטיפול בדיכאון, חרדה והפרעות שינה. למרות שהיא מיוצרת מתמצית הצמח היא תרופה לכול דבר.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול יעיל

רונן
    22/07/2009

גם רופא משפחה וגם פסיכיאטר יכולים לרשום תרופות
    לדעתי כדאי שתעשי את האבחון הפסיכיאטרי ע"מ לקבל את הטיפול הטוב ביותר בשבילך
    טיפול לא נכון בבעיה יכול להוביל לחזרה של הבעיה וטיפול בה יהיה קשה יותר פעם הבאה
    בלי לזלזל ברופא משפחה חלילה אבל אם הוא לא מכיר אותך לדעתי האופציה השניה טובה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני להוסיף

טוקיו מאקי
    23/07/2009

יש גישה חדשה כיום שסוברת שיותר כדי להתחיל טיפול עם תרופות SNRI שיכולות להביא להחלמה מלאה ולא רק להטבה במצב כמו בתרופות ה-SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון אשכולי 103/8 רמות ירושלים

יעל לוי
    23/07/2009

חודשיים כבר שאני הייתי בדכאון, גם חרדות ,הרופאת משפחה נתנה לי בהתחלה רמוטיב, השבוע באתי אליה לייעוץ אישי ונתנה לי מרשם לסרוקסט, ניסיתי פעם אחת ונורא סבלתי מתופעות לוואי, שריפה באזור הגרון, הכתף היה חם, כאבי שיניים מידי פעם, הרגשת הקאה, נורא מציק לי הדבר הזה, כבר אינני נוגעת בזה, האם עדיף לחזור לרמוטיב או שאתחיל בתרופות טבעיות מה עדיף על מה?
    אשמח לקבל תשובה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

יעל שלום,

עדיף שתתיעצי עם פסיכיאטר ולא עם רופאת המשפחה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו