מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה????נלי21/07/2009
שלום לך .
אני בת 32 סובלת מתלסמיה עם המוגלובין נמוך( לא יותר מ9 )בשנים האחרונות אני סובלת מהתקפי חרדה חוזרים ונשנים,למדתי לחיות עם זה להשקיט את זה כאשר זה מופיע ע"י נשימות הרפייה ותוך כמה דקות הכל נרגע הנשימה חוזרת להיות כרגיל ודפיקות הלב המהירות מתמתנות עם הנשימות שלי
אתמול הייתי בווסת עם דימום כבד ואני לא יודעת אם יש קשר או לא , פתאום באמצע היום ללא שום מאמץ מיוחד התחלתי להרגיש את הלב פועם באופן מאוד מהיר מדדתי את הפעימות שהגיעו ל120 לדקה לפחות, וכל מה שניסיתי לעשות לא עזר במשך שעתיים וחצי זה לא עבר לא עם הרפיות ולא עם נשימות ניסיתי להכנס לנוח בחדר חשוך וזה גם לא עזר.
שאלתי היא
1 האם יתכן שזה היה התקף חרדה? שנמשך שעתיים וחצי ללא אפשרות להסדיר את הדופק? (מבחינה לבבית אני יציבה עברתי סדרת בדיקות הולטר, אק"ג מבחן מאמץ ואקו לב לפני חודש והכל תקין)
2)אשמח מאוד לדעת על מה לעשות במקרה כזה (שלא יחזור הלוואי) כי מה שעשיתי לא עזר בדרך
כלל בהתקף חרדה אני נושמת עמוק והנשימות מסתדרות ופה הרגשתי כאילו הגוף שלי בוגד בי,
אודה לך מאוד על התשובה בברכה נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל21/07/2009נילי שלום,
תופעות שאת מתארת מתאימות להתקפי חרדה. בדיקות גופניות תקינות מחזקות את ההשערה שאכן מדובר בהתקף חרדה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד עם או בלי תרופות יכול מאוד לעזור לך בהתמודדות יעילה עם התקפי החרדה. חשוב להבהיר שסימפטומים שאת מרגישה מאוד לא נעימים ומאוד מפחידים אך ממש לא מסוכנים. הרפיית נשימות הינו אחד הכלים להתמודד עם ההתקף. ישנם עוד כלים רבים שעליך ללמוד כדי לרכוש שליטה בחרדה בהווה ולמנע התקפים נוספים בעתיד.
מידע נוסף על חרדה והתמודדות איתה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)