חרדה ופחד חברתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ופחד חברתי
    יאיר
    29/08/2007

שלום.אני בן 25 ובגיל 15 בערך עברתי תקיפה אלימה.אירוע זה גרם לי לפחד עצום והתסגרות שהיתפתחה עם השנים לסוג של חרדה חברתית.
    היום,כשאני שומע צעקות,סירנות,שומע על אלימות אפילו שזה לא קשור אליי אני חש פחד,רגליים רועדות,תחושת חוסר שקט,בחילה וחוסר שלווה ודפיקות לב.זה הורס לי את החיים.
    הייתי במספר שיחות עם פסיכולוגית וזה לא ממש הועיל.לא רוצה תרופות SSRI בגלל תופעות לוואי.
    ניסיתי רמוטיב ולא עזר. האם שימוש קבוע בתכשירים המכילים וולריאן יכול לחסל את החרדה הזו?
    האם בנזודיאזפינים במינון נמוך יעזרו או ימכרו בשימוש ארוך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ופחד חברתי

הוספת תגובה

• חרדה ופחד חברתי

ד''ר אירנה נתנאל
    29/08/2007

יאיר שלום,

צר לי על החוויה הקשה שעברת!
    טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יעזור לך מאוד להתמודד עם גירויים מעוררי חרדה, לצאת מהסתגרות ולהתגבר על הסימפטומים הגופניים הלא נעימים. אינני יודעת איזה תופעות לוואי היו לך מ SSRI, אך הן תרופות מאוד יעילות ו"ידידודיות" מאוד לטיפול בתופעות שאתה מתאר. לבנזואדיפינים אכן, אופיינית תופעת ההתמכרות כשנוטלים אותן באופן לא מבוקר ולתקופה ממושכת. לעומת זאת, תחת השגחה רפואית ובמינון מתאים התרופות יעילות ותורמות לשיפור ניכר במצבים חרדתיים.

הייתי ממליצה לך לשקול לנסות טיפול תרופתי משולב עם תרפיה קוגניתיבית - התנהגותית באופן פרטני או קבוצתי.

אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו