כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים
    עדי
    29/07/2009

שלום,
    אני נוטלת כדורים בשם רסיטל כבר 3 שנים , ויש לי 3 שאלות:
    1. האם הכדורים גורמים לבעיות גופניות מסוג כלשהו ? מובן לי שלא משנה איזה כדור לוקחים תמיד הוא עוזר למשהו אבל גם בדרך "דופק" משהו בגוף.
    2. כרגע אני מרגישה טוב, רק לעיתים רחוקות יש "דאון" שהגיוני שיקרה בחיים הללו, השאלה שלי היא האם זה מסוכן אם אני מתחילה ללרדת במינון על דעת עצמי? קיבלתי 20 מ"ג , ואני עכשיו לוקחת יום יום רק 10.כמובן שאני לא לוקחת את עצתכם במקום עצת רופא..כפי שבטח תכתבו לי :-)
    3.ושאלה הכי חשובה :קורה לי לפעמים שאני שוחכת לקחת כדור יומים, ואז יש לי מן זיעזוע במוח,כמו סחרחורת נוראית כזאת..משהו ממש דרסטי, וכשאני לוקחת את הכדור תוך 20 דק עובר לי... מדוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• כדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    01/08/2009

עדי שלום. רסיטל הוא כדור מצוין, לא ממכר בכלל אפילו לא לטווח ארוך ולא גורם לבעיות גופניות. ניתן להפסיק כדורים רק כאשר למדת לשלוט בסימפטומים כדי למנוע חזרתיות. את השליטה לומדים בשיטת טיפול התנהגותית - קוגניטיבית עם מטפל צמוד.
    ההטבה במצבך הושגה בזכות הכדורים. מצבך השתפר ואת מרגישה טוב וזה סימן שהכדור עזר לך. תמשיכי ליטול אותו. לא מומלץ להפסיק כדורים על דעת עצמך במיוחד את אלה שעוזרים לך. כשתפסיקי את לקיחת הכדור גם אם זה באופן הדרגתי הסימפטומים יכולים לחזור. אני מאוד ממליצה להתייעץ עם מטפל שלך.
    הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכת שנקראת סרוטונרגית יכול לתת תופעות מהסוג שאת מתארת. כדי למנוע הופעתן עושים הפסקה מאוד הדרגתית. בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים. כמובן שמה שאני כותבת כאן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית. עליך לפנות לרופא המטפל.
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!!!!!! תוספת קטנה..

עדי
    03/08/2009

מצבי הנפשי השתפר עקב שיניים בחיים,לכן אני חושבת שאני יכולה להפסיק,כמובן שתייעץ עם רופא..
    פשוט אני חוששת מלקיחת הכדור בזמן הריון...זה ממש מטריד אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!!!!!! תוספת קטנה..

ד''ר אלונה גוברמן
    06/08/2009

לעדי שלום. במידה ותמשיכי לטול תרופות בכל קופת חולים היום קיימת מחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל:02-6243669,02-6243663
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו