מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה - עזרה בבקשהיוסי29/07/2009
היי,
אני סובל מהתקפי חרדה באים והולכים + מתח נפשי מתמשך.
זה מפריע לי בתפקוד היום יומי, בעבודה וגם אחרי העבודה (אך יותר נפוץ בעבודה),
אני מרגיש דברים מוזרים בתוך הראש, האוזניים נסתמות פתאום, משהו בתוך האף זז, ותנודות פנימיות בתוך הרשת בכל מיני מקומות.
אני מרגיש שכל הצוואר שלי מתוח/מנופח, לעתים אפילו כאילו המתח עוצר לי את הנשימה, או מרגיש לי כאילו אני חוסם את העורקים שמעלים דם/חמצן למוח,
ואז אני מרגיש גם תנודות משונות בתוך הגוף שגורמות לי קצת לחוסר שיווי משקל, או ברגליים באמצע הליכה פתאום מרגיש כאילו לשנייה לא מגיע חמצן לשריר, פתאום הרגל כאילו מאבדת אחיזה לרגע קטן (לא ברמה שאני נופל או משהו דומה)
ואני מתחיל לפחד שלא יקרה לי משהו מסוכן,
ומכל מחוש הכי קטן בכל מקום בגוף אני קופץ ונבהל. לדוגמא, מרגיש משהו קטן באזור החזה, ישר אני קופץ (הלב).. אני מודע לזה שאני סובל מחרדה, ושזה כמעט בטוח לא פיזיולוגי.
עשיתי כבר כמה וכמה פעמים בדיקות אצל רופאים (ובפעם הראשונה שזה התחיל עשיתי בדיקות מקיפות גם בבתי חולים וכו') ואף פעם לא מוצאים משהו לא בסדר תודה לאל.
ניסיתי ציפרלקס וזה עזר לי, אבל גם השפיע עלי לא טוב בדברים אחרים.
כיום אני נגד כדורים פסיכיאטרים כאלה ואחרים לגמרי.
ניסיתי גם טיפולים פסיכולוגים (לטווח קצר יחסית), וזה עזר מאוד חלקית.
כי ברגע שההתקף מתחיל, קשה לי מאוד (ואפילו כמעט בלתי אפשרי ברוב המקרים) לעצור אותו.
זה ממש מדכא לי את האיכות חיים, ומפריע לי לתפקד.
אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל30/07/2009יוסי שלום,
הדרך הכי טובה להתמודד עם חרדה היא לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). אין ביכולתינו לעצור גל של חרדה, כך, שלנסות להיתמודד איתו בדרך של לעצור בלתי אפשרי וכלל לא יעיל. ב CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה שמבטיחה שליטה בהווה וגם לטווך הארוך. הכי חשוב זה ללמוד לא לפחד מהתחושות הגופניות. התחושות שאתה חווה הן תחושות של חרדה. סימפטומים של חרדה יכולים להיות מאוד מפחידים, ממש לא נעימים אך הם כלל לא מסוכנים. חשוב ללמוד להתמודד איתם בצורה יעילה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)

