חרדה - עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - עזרה בבקשה
    יוסי
    29/07/2009

היי,

אני סובל מהתקפי חרדה באים והולכים + מתח נפשי מתמשך.
    זה מפריע לי בתפקוד היום יומי, בעבודה וגם אחרי העבודה (אך יותר נפוץ בעבודה),

אני מרגיש דברים מוזרים בתוך הראש, האוזניים נסתמות פתאום, משהו בתוך האף זז, ותנודות פנימיות בתוך הרשת בכל מיני מקומות.

אני מרגיש שכל הצוואר שלי מתוח/מנופח, לעתים אפילו כאילו המתח עוצר לי את הנשימה, או מרגיש לי כאילו אני חוסם את העורקים שמעלים דם/חמצן למוח,
    ואז אני מרגיש גם תנודות משונות בתוך הגוף שגורמות לי קצת לחוסר שיווי משקל, או ברגליים באמצע הליכה פתאום מרגיש כאילו לשנייה לא מגיע חמצן לשריר, פתאום הרגל כאילו מאבדת אחיזה לרגע קטן (לא ברמה שאני נופל או משהו דומה)
    ואני מתחיל לפחד שלא יקרה לי משהו מסוכן,
    ומכל מחוש הכי קטן בכל מקום בגוף אני קופץ ונבהל. לדוגמא, מרגיש משהו קטן באזור החזה, ישר אני קופץ (הלב).. אני מודע לזה שאני סובל מחרדה, ושזה כמעט בטוח לא פיזיולוגי.

עשיתי כבר כמה וכמה פעמים בדיקות אצל רופאים (ובפעם הראשונה שזה התחיל עשיתי בדיקות מקיפות גם בבתי חולים וכו') ואף פעם לא מוצאים משהו לא בסדר תודה לאל.

ניסיתי ציפרלקס וזה עזר לי, אבל גם השפיע עלי לא טוב בדברים אחרים.
    כיום אני נגד כדורים פסיכיאטרים כאלה ואחרים לגמרי.

ניסיתי גם טיפולים פסיכולוגים (לטווח קצר יחסית), וזה עזר מאוד חלקית.
    כי ברגע שההתקף מתחיל, קשה לי מאוד (ואפילו כמעט בלתי אפשרי ברוב המקרים) לעצור אותו.

זה ממש מדכא לי את האיכות חיים, ומפריע לי לתפקד.
    אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה - עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/07/2009

יוסי שלום,

הדרך הכי טובה להתמודד עם חרדה היא לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). אין ביכולתינו לעצור גל של חרדה, כך, שלנסות להיתמודד איתו בדרך של לעצור בלתי אפשרי וכלל לא יעיל. ב CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה שמבטיחה שליטה בהווה וגם לטווך הארוך. הכי חשוב זה ללמוד לא לפחד מהתחושות הגופניות. התחושות שאתה חווה הן תחושות של חרדה. סימפטומים של חרדה יכולים להיות מאוד מפחידים, ממש לא נעימים אך הם כלל לא מסוכנים. חשוב ללמוד להתמודד איתם בצורה יעילה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו