חרדה חברתית !?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית !?
    ששון
    04/08/2009

שלום
    אני בן 21, ומאז שאני זוכר את עצמי היו לי בעיות חברתיות.
    כיוון שהבעיות שלי לא בולטות במיוחד, ובהתחשב בזה שבסך הכללי אני אדם שמאוד מקובל חברתית, לא ייחסתי לזה חשיבות, ולא ראיתי בזה משהו חריג. בעזרת כל מיני חוקים נוקשים (!!!) שאימצתי, הסתגלתי יפה מאוד למציאות החברתית שסובבת אותי. את החרדה הפנימית שלי ממצבים חברתיים ובמיוחד את הימנעותי מהם, הסברתי לעצמי, כל מיני הסברים מהסברים שונים, (זה לא מעניין אותי, זה קטנוני בשבילי, ככה זה אצל כולם רק שהם בוחרים לדבוק בנורמות וכו' וכו') .
    למרות זאת, כשהייתי מתעמק במצב הכללי שלי, תמיד היה קול בתוכי שאמר לי שלמרות ההסברים הכל כך משכנעים, משהו לא תקין, אך מצד שני השוותי (בצורה אובייקטיבית) את מצבי החברתי למצבם של אחרים הסובבים אותי והמאזן היה תמיד לטובתי.
    למסקנה שאני צריך טיפול הגעתי בעקבות שתי מקרים שבהם הייתי חייב להשתתף באינטרקציות מסויימות שבאופן שיטתי נמנעתי מהם לחלוטין בטענה שכשאהיה חייב לא תהיה לי בעיה להשתתף, וכל הסיבה שבגללה איני משתתף היא כי לא בא לי. בסופו של דבר הסתובבתי 3 שעות סביב המקום ולמרות כל השכנועים העצמיים, הרגשתי שמשהו חזק ממני ומההגיון שלי מונע ממני להכנס.
    מחיפוש באינטרנט הגעתי לדף שמפרט את הסמפטומים של חרדה חברתית, וכיוון שזה נראה לי דומה למצב שלי אני מנחש שזאת הבעיה שלי.

הבקשה שלי היא כזאת: אין ספק שבסופו של דבר אני אלך לטיפול, כרגע עדיין קשה לי לעכל שיש לי הפרעה נפשית, ובטח שקשה לשתף את הסביבה החברתית. מהסיבה הזאת, הדרך היחידה שיש לי לקבל מידע על הנושא היא דרך פורום זה.
    לכן אני מבקש שתשתפו אותי בכל המידע הרלוונטי שיתאפשר לכם, או שתפנו אותי למקום שבו אוכל למצוא אותו.

תודה מראש ושנהיה בריאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית !?

הוספת תגובה

• חרדה חברתית !?

ד''ר אלונה גוברמן
    06/08/2009

לשושן שלום. באתר של מיינד קליניק אפשר למצוא חומר רלוונטי על נושא.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה

עמיר
    11/08/2009

ששון שלום
    אני בן 26 וגם כך זה התחיל אצלי בערך באותו הגיל

ניסיתי לפל בזה אך כנראה שלא מספיק
    וכיום החרדות ממש השתלטו על חיי וזה הפך להיות ממש חרדה בכמעט כל תחום, והפך אותי לבנאדם מפוחד, ודיכאוני. ממש קשה לי לחשוב על עצמי ככזה אך זה המצב

המלצתי היא תעשה הכל כדי לפתור את זה בכל דרך אפשרית וטובה שעה אחת קודם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו