מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעידוד/תגובה/הערה.......!!!!!!יוסף01/09/2007
שלום לכולם.
אתמול שנסעתי עם בני בן ה14 ברכב חשבתי על "מה יקרה אם יקרה לי משהו בדרך.....וכיצד בני ייחולץ....ועוד כהנה דברים שליליים". כי הרי תלותו בי היא מוחלטת בזמן הנסיעה.
הרגשתי שליבי דופק בחוזקה, כפות ידי ורגלי מזיעות וערפול וסחרחורת עוטפת אותי תוך כדי נסיעה.
איכשהו וממש בקושי, הצלחתי להמשיך בנסיעה וכאב ראש חד התלווה לכל התחושות הנ"ל.
רק לאחר שהורדתי את בני בביתו (אצל גרושתי) הרגשתי הקלה גדולה.
ובלי קשר לכל...כל ידיעה חדשותית שלא תהיה שהינה שלילית, אני מרגיש כאילו היא משפיעה עליי אישית....
ללא קשר, אני בתקופת לחץ מתח וחרדה מזה שנתיים עקב בעיות כלכליות וזוגיות שלא צלחה, חוסר ביטחון שמלווה לכל זה ודימוי עצמי נמוך עקב כל המאורעות ואיבוד כל רכושי. במהלך תקופה זו שלוש פעמים התמוטטתי ואושפזתי בבית חולים עקב לחצים בחזה, דפיקות לב חזקות מאד, הרגשה של מחנק, זיעה קרה ועוד כהנה תופעות.... להבדיל משני האישפוזים האחרונים, בפעם האחרונה החליטו לעשות לי צינתור, אך שוב, כמו בפעמים הקודמים לא מצאו דבר פתולוגי בבדיקות והכל...הכל תקין!
רק בשבוע האחרון התחלתי לקחת כדור סרוקסט 20מ"ג פעם ביום וכן שני כדורי אלפרליד 0.5מ"ג ביום.
אשמח לשמוע תגובה מקצועית מהרופאים או מחברי הפורום.
אני חש שאני זקוק לעידוד רב. רב מאד בתקופה זו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל01/09/2007יוסף שלום,
כיוון שנשללנו בעיות בריאותיות, קרוב לוודאי שאתה סובל מהתקפי חרדה שמלווים בסימפטומים גופניים של דופק מועץ, לחץ בחזה, זעה, סחרחורת וכו'. אלה הסימפטומים השכיכים ביותר ואופיניים להתקפי חרדה. הם מאוד מפחידים את הסובל אבל כדאי שתדע שהם נמשכים בסה"כ 10 - 20 דקות (עד חצי שעה) וחולפים כההתקף חולף. התחושות הגופניות נובעות מהמחשבות השליליות שעוברות בראשך בזמן הנהיגה עם בנך, בזמן צפייה בחדשות ובעוד מצבים רבים. חשיפה לגירוים ה"מפחידים" תוך שליטה במחשבות מצמצמת התקפי חרדה ואת הסימפטומים הגופניים. טיפול התנהגותי - קגניטיבי קבוצתי או אישי מסייע ביעילות ובתקופה קצרה להתמודד עם התקפי החרדה.
אשמח לענות על שעלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה....שאלה נוספת....
יוסף01/09/2007אירנה תודה לך על תגובתך.
המליצו לי להתחיל בביצוע התעמלות והליכות מהירות. אתמול אכן התחלתי והרגשתי שהביטחון העצמי שלי ממש "גדל". האם בתקופה בה אני נוטל את הכדורים כפי שציינתי, זה בסדר לבצע התעמלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסף
ד''ר אירנה נתנאל02/09/2007מעולה!!! ההליכה לא רק טובה לבריאות הגופנית היא גם נשק מצויין להילחם בהתקפי החרדה. בנוסף, אדרנלין שמשתחרר בעקבות פעילות גופנית מעלה רמת הסרוטנין בגוף ועל ידי זה מגביר את השפעת הכדורים נוגדי הדיכאון.
תמשיך כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)