יש לי כמה שאלות.. (מצטערת שזה ארוך)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי כמה שאלות.. (מצטערת שזה ארוך)
    טל-שם בדוי-22
    02/09/2007

קודם כל אני בחורה שכמעט מגיל שנתיים חטפה מכות מההורים, זה לא היה מכות רצח כמו שתמיד מתוארים מקרים כאלה, אבל אני מרגישה שמגיל מאוד צעיר אני לא מצליחה לסמוך על אף אחד, רוב החברים הטובים שהיו לי ניתקתי איתם את הקשר מהר מאוד, תמיד היו לי בעיות שינה וחוסר תיאבון,
    ואני מאוד חסרת ביטחון. לא היה לי אף פעם חבר רציני.
    לי זה נראה שאני שנים בדיכאון ואפילו לא הבנתי את זה. כי אני נראת כלפי חוץ בן אדם שמח, וגם היו לי רגעים שמחים בחיים.
    בשנתיים האחרונות המצב שלי התדרדר, אני עוזבת כל עבודה שאני מתחילה. לא פוגשת אף אחד. בוכה יותר מבעבר.
    אני לא מאמינה שאני יסתדר עם טיפול פסיכולוגי כי אני לא יהיה מסוגלת לסמוך על הפסיכולוג, ואני לא יכול לספר לו על הבעיות שלי.
    2 שאלות: האם אני בדיכאון או שזה משהו אחר?
    והאם יש אפשרות ללכת לפסיכאטר פרטי ושהוא יתן לי תרופות? בלי יותר מידי שיחות, כי זה ממש לא בשבילי.
    תודה מראש טל (שם בדוי) בת 22.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון?

ד''ר אירנה נתנאל
    02/09/2007

טל שלום,
    צר לי על החוויות הקשות שעברת בילדותך. אין ספק שהן השפיעו רבות על חייך ועל התנהלותך העכשווית. קשה לאבחן דיכאון במכתב קצר בלי להכיר אותך ביחוד שלדיכאון פנים רבות והוא יכול להופיע בצורות שונות, אך ללא ספק שמספר סימנים שאת מתארת מצביעים על כך שאת זקוקה ליעוץ דחוף אצל פסיכיאטר לאיבחון מדוייק ומתן טיפול תרופתי מתאים.
    כל החיים עוד לפנייך וחבל שתמשיכי לסבול, עם הזמן בעיות שלא נפתרו הולכות ומסתבכות.
    לא כדאי "לטאטא אותן מתחת לשטיח", מגיע לך לחיות חיים טובים, מאושרים ואיכותיים! לכן, טיפול תרופתי משולב עם שיחות יסייע לך בצורה יעילה להתמודד עם מצבך.

בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טל-שם בדוי-22
    02/09/2007

יש לי כמה שאלות נוספות.
    1. האם טיפול תרופתי יעיל גם בלי יותר מידי שיחות?
    2. בין אילו סכומים נע עלות של טיפול כזה?
    3. האם יש סיכוי שעם טיפול תרופתי מצבי ישתפר ואני אוכל להפסיק לקחת תרופות, או שזה בעצם טיפול זמני ואני יצטרך לקחת תרופות כל חיי?
    שוב תודה.
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    02/09/2007

טל,
    את שואלת שאלות שקשה לענות עליהן ללא אבחון והכרות אישית איתך. הטיפול התרופתי ישפר את הרגשתך, אך ברגע שתפסיקי אותו המצב יחזור. לכן, מומלץ לשלב תרופות ושיחות. אני בהחלט יכולה להבין את חוסר המוכנות שלך לשיחות. לפעמים צריך לעבור ניתוח כואב כדי להרגיש טוב בהמשך.
    ביכורים אצל פסיכיאטר נעים בסכומים שונים, פגישת אבחון בדרך כלל עולה יותר.
    בכל אופן אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית ללא דיחוי.

תרגישי טוב!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו