ציפלקס, אלפרליד ותופעות הלוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפלקס, אלפרליד ותופעות הלוואי
    טל
    11/08/2009

בת 25 לאחרונה אני סובלת מחרדות ומתח נפשי בצורה קיצונית אשר אינה מאפשרת לי לתפקד כראוי, התחושה הכללית מלווה בהפרעות פיזיות עזות של מועקה תמידית, בחילה קשה עד לכדי עוויתות וכאבי בטן. רופא המשפחה רשם טיפול בציפלקס, עשרה ימים ראשונים חצי טבליה ואח"כ טבליה שלמה, בנוסף, רשם גם אלפרליד 0.25אותה נאמר לי לקחת בזמן התקף. לאחר חיפוש ברשת אודות התרופות הנ"ל נתקפתי בלבול. לא נטלתי תרופות נוגדות דיכאון בעבר, חוסר המנוחה, הדיכאון והמתח מלווים אותי יום ביומו מזה תקופה ארוכה, כיצד אדע להתייחס לתופעות הלוואי באם יהיו כאשר אני כבר סובלת מהן?? האם בטוח ליטול את שתי התרופות במקביל? האם בטוח ליטול נורופן לשיכוח כאבי ראש במקביל? נורא מלחיץ אותי שקיימת סבירות שהתרופה תפעל בדיוק ההפך בתחילת הטיפול, נאמר לי ע"י הרוקח וכמובן בעלון לצרכן כי בתחילת הטיפול בציפלקס אני עלולה לסבול מדיכאון וחרדה...ולמעשה כל אותם דברים אשר אני מעוניינת לטפל בהם ומטרידים אותי.
    כמה אירוני, אני חרדה להתחיל ליטול את התרופה/ות. כבר יומיים שהנושא מעיק עליי, בנוסף לתחושה הכללית שלא השתפרה ולא קיבלה טיפול. אני אובדת עצות.מה לעשות????
    מקווה להיענות מהירה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפלקס, אלפרליד ותופעות הלוואי

ד''ר אלונה גוברמן
    11/08/2009

לטל שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה.
    אלפרליד (קסנקס )שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב עם לוקחים אותה על בסיס קבוע. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
    בנוסף, הייתי מציעה לך לעבוד טיפול קוגניטיבי - התנהגותי (קבוצתי או אישי) בדיכאון וחרדה כדי לרכוש כלים של שליטה בדיכאון וחרדות שיעזרו לך לטווח ארוך במידה ושוב תחליטי להפסיק כדורים.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו