האם זה דיכאון אחרי לידה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה דיכאון אחרי לידה??
    אמא
    12/08/2009

שלום לכם..
    ילדתי לפני חודשיים וחצי, מאוד שמחתי והתלהבתי מהשלב החדש עד לפני שלושה שבועות.. חוויתי אכזבה מאוד גדולה מבעלי כך שתמיד הבטיח לי לעזור לי אחרי הלידה ופתאום גיליתי שאני לבד.. לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש שאני לבד, מטפלת בילד שלנו לבד 24 שעות, 7 ימים בשבוע! יש לציין שאני אישה מאוד פעילה (לפני הלידה)- עבדתי הרבה וביליתי מאוד..
    אני חושבת על האכזבה שלי עם כאב משהו כמו 5 שעות במהלך היום (לא רצוף) ואז מתחילה לבכות! הרבה!, קיימת אצלי תנודתיות בחשק שלי לשחק ולטפל בבן שלי, מרגישה מאוד עצוב לי בלב.. למרות שאני בן אדם שמח בד"כ. חשבתי כמה פעמים שעדיף לי להיות לבד או שהייתי מעדיפה למות מלהרגיש כך.. לא חשבתי על התאבדות. כבר שבוע שמתי לב שתגובתי הרגשית מאוד מוגזמת ואני לא מצליחה לשלוט במחשבות או ברגשות שלי למרות שקיבלתי הסברים על "הנטישה" ואני רואה שכל הסובבים אותי רוצים לפצות אותי על התקופה הקשה שהתמודדתי בה לבד.. יכול להיות שזה דגאון? או התחלה של דיכאון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה דיכאון אחרי לידה??

הוספת תגובה

• הודעה של: אמא

ד''ר אלונה גוברמן
    12/08/2009

לום לך. מזל טוב להולדת התינוק!
    כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. דיכאון אחרי לידה הינה תופעה שכיחה יחסית אשר דורשת טיפול. נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה. אני מאוד ממליצה ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על טיפול. את מוזמנת לפנות לאחד המומחים במיינד קליניק .
    תרגישי טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו