מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושבת שאני צריכה עזרה...אנונימית13/08/2009
קראתי קצת את השאלות והתשובות בפורום זה... אני לא יודעת אם זה המקום לעזור
לי, אך אני בכל זאת אנסה...
בעיקרון אני נתקלת הרבה בתחושות דיכאוניות (חוסר תיאבון מוחלט, הפרעות בשינה, עצבות, כעס, חוסר חשק לעשות כלום, הרגשה של אפסות, הרגשה שלא משנה מה אני אעשה לא יהיה לי טוב, וכו'...)
העניין הוא שתחושות אלו באות והולכות, כלומר, יש ימים שאני מרגישה כך ויש ימים שאני מרגישה ההיפך... אני מניחה שיש קשר חזק בין הימים הדיכאוניים שלי לבין חיי האהבה שלי...
אני בחורה צעירה, בת 24, נראית מעולה, לומדת לתואר ראשון, וסה"כ אני טיפוס מאוד אהוב ומקובל בחברה. לכאורה, אין לי שום סיבה אמיתית להיות בדיכאון. אך לא כך הדבר... משום מה, איני מצליחה למצוא אהבה אמיתית (אני מניחה שברגע שאמצא אהבה הדיכאון יחלוף, מנסיון...)
אמנם יש לי המון המון מחזרים, ואנשים נוטים להתאהב בי מהר, אך אני תמיד מתאהבת באדם שלא יכול להיות שלי... והבעיה הכי חמורה היא שאני נתקעת עליו ולא מסוגלת לשחרר ולהיות עם אחרים, עד שאני מצליחה להתאהב שוב... (וכמובן, שוב באדם שלא רוצה אותי...)
אז לשאלתי:
רציתי לדעת האם התחושות הדיכאוניות שאני חשה עכשיו הן תחושות שיכולות להיות מטופלות ע"י תרופות ולא יחזרו שנית בעקבות טיפול תרופתי, או ש\התרופות נגד דיכאון ניתנות רק למי שסובל מדיכאון ללא כל סיבה ובאופן תמידי?
בנוסף, רציתי לדעת אם ישנן תרופות נגד דיכאון או תרופות הרגעה ללא מרשם רופא, כיוון שאין לי זמן וכסף להוציא כרגע על טיפול פסיכיאטרי, והאמת שאני מתביישת לשתף את הורי בכך...
תודה מראש על התייחסותכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושבת שאני צריכה עזרה...
16/08/2009לאנונימית
לא כ"כ פשוט להגיד לך מה עדיף עבורך. את מוסרת פרט חשוב עליך "אני מתאהבת לאדם הלא נכון, לא מקבלת אהבה ממנו ו לא יכולה להרפות" (או דבר דומה). זו דוגמה טובה של קושי פסיכולוגי מאוד נפוץ. אנו נמשכים לאנשים שיש להם איזה חלק "מגניב, אחר, קשוח, לא שיגרתי, מסכרן, שעושה מה שאנחנו לא מעיזים, ועוד". הבעיה היא שלא תמיד זו משיכה אמיתית אלה לפנטזיה מסוימת שבנינו לעצמינו. עדיף עבורך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לברר נקובות אלו. לספר להורים בדרך כלל מחזק קשר ולא מרחיק. מהסיפור שלך לא חושב שתרופות זה הפיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)