בן הזוג סובל מדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן הזוג סובל מדיכאון
    סיון
    14/08/2009

שלום רב,
    מזנ כמעט שנה שהפסיכולוג של החבר שלי (שנינו בני 25), איתו הוא נפגש כבר שנתיים חשש לדיכאון והפנה אותו לפסיכיאטר. לקח לבן הזוג שלי כמה חודשים עד שעשה את הצעד. כשהתחיל קשר עם פסיכאטר אובחן כסובל מדיסתימיה והחל לקחת איזשהו כדור טבעי שלא עזר ולאחר כחודש הוחלף בציפרלקס. חשוב לציין שיש תחושה שהדיכאון החריף מאז החל לקחת את התרופה. למרות שגם מורגשים רגעי שיפור. כעת, לאחר כארבעה חודשים בערך הוא לוקח את הכדור במינון של15 מיליגרם וממשיך להיפגש עם הפסיכולוג. הוא נמצא בתקופה מאוד מבלבלת. כבר זמן ממשוך שאחת לשבוע ולעיתים שבועיים ופרקי זמן ארוכים או קצרים יותר יש לו נפילות קשות. חוזרים כל הסימפטומים הקשים- כאבים בחזה, עצבנות רבה, חוסר מנוחה, בכי, ייאוש טוטאלי, חוסר אמונה בחיים והרבה אמירות אובדניות. כל נפילה כזאת נמשכת כיומיים שלושה.
    אני וחבריו משתדלים להיות שם איתו, אך לרוב בהתקפים הללו הוא לא מצליח בכלל לשמוע אותי ועושה רושם שהוא מנסה להכאיב לי (נפשית) כדי שאבין כמה הוא סובל.
    הפסיכולוג והפסיכיאטר שלו לא חושבים שאני צריכה להיות מעורבת ואני מקבלת את זה אבל לתחוששתי אני צריכה קצת כלים להתמודדות עם האמירות הדכאוניות וכו'.
    כמו כן,אני מעוניינת להבין אם אלו הם חלק מהסימפטומים שמופיעים כחלק מהתמודדות עם הדיכאון.
    תודה מראש,
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן הזוג סובל מדיכאון

הוספת תגובה

• בן הזוג סובל מדיכאון

16/08/2009

לסיוון שלום
    הרחקת בין זוג מטיפול ללא סיבה ברורה לא נראה צעד נבון במיוחד כאשר החולה מעלה מחשבות אובדניות. נראה לי שאתם צריכים לשקול שינוי. שינוי זה יכול להיות התייעצות עם מומחה כדי לדעת עם הכיוון הוא הנכון, שיניו של מטפלים, שינוי תרופתי, ועוד. אפשר להשתפר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג סובל מדיכאון

סיון
    22/08/2009

שלום,
    בהמשך לשאלתי- האם התיאור התקופתי שכתבתי הגיוני? כלומר האם הירידות הללו הן חלק מהעניין? אשמח לדעת קצת על תקופת התמודדות עם דיכאון ואם יכול להיות שהמצב דווקא מחמיר כתוצאה מהכדור.
    תודה מראש,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו