השאלה מיועדת לאירנה בנוגע לציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השאלה מיועדת לאירנה בנוגע לציפרלקס
    מיכל
    24/08/2009

שלום לך אירנה
    במסגרת העבודה שלי באונברסיטה אשמח לקבל כמה תשובות בנוגע
    לתרופה ציפרלקס שיכולות לעזור לי בנוגע לעבודה שאני עושה
    ראוי לציין כי אני לא לוקחת תרופות נוגדות דכאון ,התשובות שאני רוצה אך ורק לשם אינפורמציה
    1-האם נטילת ציפרלקס עם תוספי תזונה כגון אומגה 3 תורמים לתהליך היציאה מהדכאון או האם הן מזיקות?
    2-מה יקרה במוחו של אדם אשר לא סובל מדכאון או חרדה וכמות הסרטונין אצלו במוח תקינה לחלוטין
    אך עדיין יקח ציפרלקס מה בדיוק קורה במוח מהבחינה הכימית ? האם יחוש "היי" מסויים אשר יכול להקביל לתופעות אשר מתקבלות בעת צריכת סמים? או שהוא יכול לקבל תסמונת סרטונין?
    או שהתרופה בכלל לא תשפיע?
    3-האם זה נכון שחלק מהתופעות לוואי אשר מתקבלות בעת צריכת התרופה יכולות להמשיך גם לאחר שכבר לא נוטלים אותה?כמו התפקוד המיני או\ו פגיעה באיכות השינה

אני מאוד אשמח לקבל תשובה מלאות
    אני מאוד מאוד מודה לך ומאחלת כל טוב

בתודה אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2009

שלום לך,

חשוב להבהיר שאני לא רופאה ואענה על סמך הידע האישי וניסיון מקצועי.

1. לגבי תרומה של תוספי מזון בשילוב עם ציפרלקס אין עדות מחקרית ולכן היעילות לא ידועה. לא סביר שאומגה 3 יכולה להזיק בנוסף לציפרלקס.
    2. עודף סרטונין יכול לגרום לשלל של סיבוכים ונזקים: יכול "להקפיץ" למצב של מניה, יכול לגרום להתקפי חרדה ולתסמונת סרטונין, להרעלה וכו'.
    3. ברגע שמפסיקים את התרופה בצורה מבוקרת והדרגתית תופעות הלוואי חולפות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו