חרדה חברתית ובכלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית ובכלל
    גיא
    25/08/2009

שלום, אני בן 33 גבוה ורזה.
    רציתי לשאול מס' שאלות בתקווה שתוכלו לענות לי(מנסיוני, אני יודע שאין זה תחליף לטיפול, למרות שאני מטופל, אך יש שאלות שצצות ולא תמיד יש מענה מהרופא שלי).
    מזה כ10 שנים אני נוטל תרופות בעיקר ממש' srri, כולל גם איקסל, בתקופות שונות כמובן, מההתחלה ניתן לי כדור "מרגיע" יחד עם ssri. קלונקס, קסנקס, סורבון, ריספונד, פרפנאן, טרזודיל וכו'.
    אני מאובחן כסובל מדיכאון(היום זה הרבה פחות מורגש) ובעיקר חרדה(בעיקר חברתית) עם מעט אובססיות, לא ocd "טהור".
    לפני כחודשיים חזרתי לסרוקסט, שיחסית לשאר התרופות(הוא היה התרופה הראשונה שניתנה לי) באמת עוזר, לא ב100% אך עושה את שלו( כולל העיכוב בשפיכה). התחלתי ב20 מ"ג ומזה כשבועיים אני עם 30 , אין שינוי משמעותי, די יציב.
    בנוסף אני כבר מס' חודשיים עם קסנקס xr כמעט כל הזמן על 1 מ"ג ומאמש עם אסיול 5 מ"ג.
    היו לי תקופות קשות בחיי ואיני רוצה להלאות אתכם בהן - הייתי בטיפול תרפויטי דינמי לתקופה קצרה אך עקב אילוצים כספיים ועוד לא המשכתי, היום אני מבין שעדיף לי יותר cbt.
    החרדה משתקת אותי במצבים מסוימים, בעיקר כשאני צריך ללכת לעבודה, בבוקר ועוד, אני חושש לאבד את מקום עבודתי ולסגת אחורה(עקב חובות כבדים שאבי סיבך אותי אני נמצא על לא עוול בכפי בתהליף פשיטת רגל).
    אין לי כמעט בכלל מעגל תמיכתי של הורים(אימי נפטרה, עם אבי איני בקשר מסיבות אחרות) ומחבריי "התנתקתי" לפני מס' שנים.
    יש לי חברה כשנתיים אך גם בינינו המצב לא טוב(לא בגלל המצב הנפשי, או לא בעיקר).
    אני מרגיש שבסופו של יום אני בלופ אינספי ולא מצליח לפרוץ את המעגל החרדתי, התוקע והמכאיב, בעיקר כי באמת יש לי הרבה מה להציע לעולם.
    אשמח לשמוע את דעתכם לגבי טיפול תרופתי, שיחות(אני שוקל לגשת לקליניקה בבר אילן) והכלל.
    תודה על הסבלנות.
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ובכלל

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ובכלל

28/08/2009

לגאי שלום
    אתה מתאר מאוד ברור איך תופעות של חרדה-דיכאון משתלבים עם מצבי חיים מורכבים. פורום לא יכול להיות תחליף לתהליך טיפולי, הגישה הקוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך גם עם מידה טובה של הסכלות מציאות לחיים(להגדיר אזורים מורכבים עבורך ולפתח גישות פוטרות בעיות ולא מייצרות קשיים).
    הטיפול התרופתי נראה נכון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו