דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    טל
    26/08/2009

אני אובחנתי עם דיכאון, הומלץ לי על טיפול תרופתי (ויפאקס) ופסיכולוגי
    כשיצאתי מהחדר הרגשתי תחושה כבדה והסתגרתי בתוך עצמי
    אני מפחדת שאם אני אקח כדורים אני באמת אודה שיש לי בעיה ואולי יותר חמורה ממה שחשבתי
    אני מרגישה יותר כלואה בתוך הבעיה ולא יודעת איך לפרוץ את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

28/08/2009

לטל שלום
    לפעמים האדם מגיב חזק רגשית להמלצה של רופא שעליו ליטול טיפול תרופתי או על הגדרה של מטפל שקיימת "מורכבות רגשית הנזקקת לטיפול". זה מתקבל כחולשה, פגם, או דבר לא טוב אחר. אין תשובה אחת שיכולה לשכנע אבל אני אומר לאנשים "תענו לעצמיכם עד כמה רע לכם?" ואז תחליטו. טיפול מאור יכול לקדם את החיים לתת כוח לשפר ולהמשיך המצב טוב יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה לעשות?

טל
    31/08/2009

רע לי ונהיה לי יותר רע עם הפחד מטיפול
    לדעתך כדאי לקחת את התרופה למרות הפחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: טל

ד''ר אלונה גוברמן
    31/08/2009

לטל שלום. ויאפקס-תרופה מצוינת. לוקחים כ 2-4 שבועות עד שתרופות עוזרות לדיכאון. כאשר הדיכאון מתלווה למשברים בחיים או לעבר קשה רצוי לשלב עם שיחות.
    אני ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT)-לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ושילוב עם תרופות , הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגישי טוב !
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ותרופות

טל
    01/09/2009

אז במקביל לנטילת ויפאקס אני גם בטיפול שציינת, כמה זמן נמשך הטיפול ? האם ברגע שאפסיק את התרופה אפסיק גם את הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: טל

ד''ר אלונה גוברמן
    03/09/2009

לטל שלום. תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) -שבמהלכה תלמדי שיטות, מיומנויות, טכניקות של שליטה בדיכאון על מנת למנוע התדרדרות של המצב בעתיד כאשר תרצי להפסיק את הטיפול התרופתי שוב.
    על CBT עבור דיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו