הפסקה פתאומית של ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה פתאומית של ציפרלקס
    מ
    29/08/2009

אני נוטלת מזה כחצי שנה ציפרקלס - בהתחלה במינון של 10 מ"ג ובשלושת החודשים האחרונים במינון של 15 מ"ג.

בטפשותי, ללא התייעצות עם רופא, הפסקתי את נטילת התרופה באופן פתאומי וכבר למעלה משבוע אני נטולת-תרופות.

למען האמת, אני מרגישה מצוין. לא מרגישה שהחרדות חזרו, ויותר מכך - תופעות לואי מציקות כמו הקושי להגיע לאורגזמה - נעלמו לחלוטין.
    כבר כמה זמן אני שוקלת להפסיק את השימוש בתרופה, ונראה לי שזו ההזדמנות.
    אבל - האם יש נזק בהפסקה פתאומית של התרופה? האם אני עשויה לגרום לעצמי נזק בלתי הפיך? נזק מוחי? משהו כזה?

אני מאוד מודאגת.
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה פתאומית של ציפרלקס

הוספת תגובה

• הפסקה פתאומית של ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    30/08/2009

שלום לך. לא ברו לי מי איזו הפרעה את סובלת?
    הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכת שנקראת סרוטונרגית יכול לתת תופעות מהסוג שאת מתארת . כדי למנוע הופעתן צריך לעשות הפסקה מאוד הדרגתית.
    בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים.
    כמובן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית.
    לצערי, כאשר מפסיקים תרופה, ההפרעה שסבלת ממנה חוזרת. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם תרופות מאפשר לרכוש כלים ומיומנויות לשליטה בהפרעה ולמנוע חזרתיות של ההפרעה כאשר מפסיקים את הטיפול התרופתי. חשוב שתפני לרופא המטפל .
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו