חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    שירלי
    30/08/2009

אני סובלת מחרדות בעיקר ממחלות אך לאו דוקא. לא מעונינת בטיפול תרופתי,עד כמה יכול לעזור לי טיפול ב CBT? ואחרי כמה זמן עוזר? האם יש אפשרות לכך במסגרת פרטית? לא מעונינת שירשם בתיק הרפואי שלי.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    30/08/2009

שיר שלום,

השיטה היעילה ביותר לטיפול בחרדה הינה הגישה התנהגותי-קוגניטיבי וביופידבק. בטיפול ההתנהגותי לומדים לפתח את המיומנות להתמודדות יעילה עם החרדה, לומדים דרכים חדשות לתגובה מול החרדה. שיטות הרפיה ותרגילי נשימה אופייניות לטיפול התנהגותי. בטיפול התנהגותי יש חלק חשיפתי שבו נחשפים באופן הדרגתי למצבים המאיימים, ולומדים להתמודד עמם. שיטה התנהגותית משולבת לעיתים קרובות עם טיפול קוגניטיבי שמטרתו לשנות את הדרך בה אנשים רואים את עצמם ופחדיהם. למשל במקום לחשוב "אני מפוחד ואני עלול להיכנס להתקף אימה", מעודדים את הבן אדם להעריך את המצב בצורה חיובית יותר, ואולי לחשוב "אני מפוחד ולחוץ אך איני נמצא בסכנה". כך לומדים למקד את תחושות ולהפריד בין מציאות ולא מציאות. שיטה אחרת נקראת טיפול בביופידבק. בטיפול, המטופל יושב מול מחשב ומחובר למדדי לחץ דם, דופק ומדד למתחים. המטופל לומד טכניקות להרגעה גופנית, ורואה את התוצאות במסך שנמצא מולו. בשיטה זו משתמשים במכשור אלקטרוני ממוחשב הקולט את השינויים המתרחשים בגוף המטופל ומציג לו אותם חזרה באופן מיידי ומדויק. בבסיס השיטה ההנחה שמתח שמצטבר בגוף האדם משפיע על המצב הפיזיולוגי והנפשי של האדם. המטופל לומד לשלוט יותר טוב על זרימת הדם בכלי הדם, על פעילות המעי, על המתח בו הוא שרוי, ועל הריכוז והלמידה. המטופל לומד לשלוט על תפקודי גוף שהם בעצם מחוץ למודעות הרגילה.

טיפול CBT שייך סוג הטיפול קצר מאוד אך חשוב לציין שמשך הטיפול משתנה מאדם לאדם ותלוי בגורמים רבים: מורכבות ההפרעה, מוטיבציה של האדם וכו'. חשוב להתיחס לטיפול כלתהליך שאין בו קיצורי דרך ו"פטנטים" קלים ומיידיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת המלצה למטפל פרטי

שירלי
    30/08/2009

האם את מטפלת באופן פרטי ב- CBT? או את יכולה להמליץ לי על מטפלת אחרת באזור המרכז שמקבלת באופן פרטי בלבד.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cbt

ד''ר אירנה נתנאל
    30/08/2009

אני מטפלת ב CBT משלבת גם ביופידבק שמאוד יעיל.
    אשמח לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מיינד קליניק היא מרפאה פרטית?

שירלי
    30/08/2009

האם את מקבלת בבית או רק שם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיינד קליניק

ד''ר אירנה נתנאל
    01/09/2009

שיר שלום וסליחה על האיחור.

מיינד קליניק היא מרפאה פרטית ואני עובדת רק שם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו