עזרה דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף!
    מישהי
    01/09/2009

בעלי בסוף שנות העשרים לחייו מובטל כבר שנה וחצי ולא מצליח למצוא עבודה אחרת.
    בתקופה האחרונה נמצא בדיכאון עמוק, מאוד עצבני וכועס מתעצבן בקיצוניות מדברים קטנים וחסרי משמעות ,לא ישן בלילות ואתמול זרק לי "כבדרך אגב"באחד מהתקפי הזעם שלו שבסוף הוא ייקפוץ מבניין ויעשה סוף לסבל הזה.
    לדעתי הוא חייב ללכת לייעוץ לדבר עם מישהו, איך אני יכולה לגרום לו ללכת לייעוץ?
    הצילו! אני ממש מתחילה לפחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!

ד''ר אירנה נתנאל
    01/09/2009

שלום לך,

ללא ספק שעל בעלך ועליך עוברת תקופה מאוד קשה. חוסר יכולת למצוא עבודה פוגעת קשות בביטחון וערכה עצמית. מצב זה גורם לפחדים רבים ולמצוקה משמעותית. בהתמודדות עם מצב זה חשוב להרגיש תמיכה של משפחה, קרובים, חברים וכו'. לעתים קרובות האישה לא משתפת את הוריה או את הורי בן זוגה במצוקותיה ובמצבו של בן הזוג, מתוך חשש שתדאיג אחרים או מתוך בושה. עצם העובדה שהמשפחה יכולה לשבת יחד ולדבר בפתיחות על הבעיות היא חשובה מאוד ותורמת לצמצום מצוקה בתוך המשפחה, מציאת פתרונות יעילים, אחדות של המשפחה, תחושה של תמיכה הדדית. בן הזוג כבר לא נשאר לבדו במערכה, הבעיה שהייתה פרטית הופכת לנושא התמודדות משותף שכולם נוטלים בו חלק. כעת כל הנטל נופל עליך. כדאי לערב את המשפחה ולהתחלק בנטל. במקביל ניתן לפנות לרופא המשפחה כדי לקבל עזרה מיידית ותרופות אנטי דיכאוניות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -מידע נוסף

מישהי
    01/09/2009

כשמשתפים אחרים הוא מתרגז, המשפחה מודעת למצב. אני משתדלת לתמוך ולשדר לו אופטימיות ולחזק אותו לפני ראיונות עבודה אבל אני לא מצליחה.הוא ציני לאופטימיות שלי והתשובות שלו הופכות להיות יותר "דיכאוניות" מיום ליום. הוא לא מסכים ללכת לרופא משפחה אפילו בשביל לקבל כדורי שינה, אז אני לא יודעת איך לגרום לו להגיע לרופא משפחה בשביל תרופות אנטי דיכאון...
    אני ממש במצוקה וממש מתחילה לפחד מהסיטואציה בפעם הראשונה מזה שנה וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו