דכאון חרדה אגורפוביה שנים של כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון חרדה אגורפוביה שנים של כדורים
    Ahat
    03/09/2009

בבקשה תעזרו לי...

בת כשלושים וחמש, הסיפור התחיל בסביבות שמונה-עשרה...
    חרדה, התקפים, אגורפוביה... ודיכאון שהתפתח אחר כך - אני לא מתפקדת כאם וכאישה ובבית בכלל. גם לא יכולה לצאת מהבית.

שנים של כדורים פסיכיאטריים (כעשור שנים), לדעתי כמעט ואין תרופה שלא נסיתי, דווקא לא פחדתי לקחת, הכל עדיף על הסיוט הזה... היו המון תופעות לווי.. גם ככה לא תפקדתי ועם התרופות היה עוד יותר גרוע. כל פעם בזבזתי חודשים ארוכים על כל תרופה שניסינו...

האחת (סרוקסט) הוסיפה לי 27 קילו (שקלתי לפני זה כ50 קילו), הפסיכיאטר אמר שהתרופה לא אשמה זאת אני שאוכלת יותר מידי. אף פעם אבל לא הייתי שמנה, בטוח ש27 קילו תוך כמה חודשים זה מהתרופה.. ניסיתי כל מה שאפשר - התרופות מהדור הכי חדש, שילובים...

חוץ מהרצון לחיות ולתפקד, אני מאוד רוצה ללדת ילד שני... אבל לא יכולה, מספיק שכיום אני אמא לא מתפקדת לילד אחד..
    אז לפני כמה זמן החלטנו עם בעלי שאם אני סובלת עם תרופות, עדיף לסבול בלי...
    וככה אני חיה עד עכשיו ואין תקווה... זה כל כך מוזר הרי לפני כל מה שקרה ועמוק בפני אני טיפוס אופטימי, פעלתן, עם כושר מנהיגות ושמחת חיים. יחד עם זאת - אני לא יוצאת, לא מתפקדת פגיעה ובוכה מכל שטות!!! בקושי מצחצחת שיניים בבוקר ולא מסדרת, לא מתפחת את עצמי... אני יפה פיזית ונראת כמו הומלסית.

ניסיתי טיפולים לא תרופתיים, פסיכולוגים, ביופידבק, דיקור, הומאופטיה, נטורופטיה. לא הזיז שום דבר... חשבתי אולי כל זה בגלל בלוטת המגן (היה גידול, נותחתי) ואני מאזנת אותה...

האם המקרה שלי זה משהו נדיר, לא מובן, אי אפשר לרפא את זה (לסיפור כבר כ17 שנים)?
    או אולי כן אפשר עוד לעשות משהו? האם יש מומחה ממש טוב שיוכל לגלות מה קורה פה??

תודה למי שיוכל לענות..!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דכאון חרדה אגורפוביה שנים של כדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    03/09/2009

שלום לך. צר לי שאת סובלת .את מתארת מאוד ברור איך תופעות של חרדה-דיכאון משתלבים עם מצבי חיים מורכבים. פורום לא יכול להיות תחליף לתהליך טיפולי, הגישה הקוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך גם עם מידה טובה של הסכלות מציאות לחיים(להגדיר אזורים מורכבים עבורך ולפתח גישות פוטרות בעיות ולא מייצרות קשיים).
    המצב מראה, שבעצם אין לך כלים להתמודדות עצמית עם החרדות הנוכחים והעתידיים שיכולים להתעורר כתוצאה מטריגרים .אני מציעה לך ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם חרדות.
    תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב מאוד יעילים בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
    כדי לתגבר את יעילות התרופות ניתן לשלבן עם טיפולים לא תרופתיים כמו ECT ,TMS
    מידע נוסף על טיפולים
    www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
    www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

תרגישי טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה

Ahat
    06/09/2009

למה את מוחקת את ההודעות שלא אהבת? לא אמרתי שום דבר לא מנומס או פוגע...
    אני מבינה אם כך, שאישרת את המסקנה - שאי אפשר לעזור כאן. חשבתי שלפחות עוד אפשר לנסות ניזי חשמל...
    הבנתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו