מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון כל כך קשה!גיל08/09/2009
שלום..
ההודעה קצת ארוכה אבל בבקשה תקראי זה כל כך חשוב לי!
אני בן 18 וכמה חודשים (סיימתי יב' השנה..) ומאז שהתחילה שנת הלימודים נכנסתי לדיכאון חזק מאוד.. אני לא אוכל כלום אין לי חשק לעשות כלום ורק בא לי לחזור לבית ספר וזה גם לא יעזור..
יש לי חברה כבר שנה ושלושה חודשים שעכשיו בכיתה יב' (הייתה איתי בבית ספר) ואני לא מפסיק לחשוב על כל השנה הכיפית הזאת שהייתה לנו ביחד... שהיינו מסיימים את יום הלימודים והיינו באים אליי או אליה והכל היה כל כך יפה ושמח!! יוצאים עם חברים והחיים היו כל כך יפים! פתאום הכל נגמר לי.. וזה לא שנפרדנו אנחנו עדיין ביחד ואני רואה אותה יחסית הרבה.. אבל פתאום הכל נראה לי רע... אני חייב לציין שהייתי מטופל שנה וחצי בתרופה "פריזמה" והפסקתי איזה חודש לפני תחילת שנת הלימודים הזאת.. אבל לפני שבועיים התחלתי שוב לקחת..
בנוסף לתרופה אני נפגש לטיפול עם פסיכולוג (השבוע 3 פגישות!) אני פשוט מרגיש שכל העולם שלי הלך לאיבוד!! אני קם בבוקר, חברה שלי הולכת לבית ספר ואני בבית אין לי מושג מה לעשות עם עצמי... אני בדרך כלל לא נשאר בבית אלא נפגש עם חברים או משהו.. אבל עדיין זה לא משפר את ההרגשה, אני הפכתי להיות אדיש, אין לי טעם לכלום, חסר מצב רוח! אני מתגייס במרץ (עוד חצי שנה) דחו לי את הגיוס הייתי אמור להתגייס עוד יומיים...
אני מרגיש שאני במין תקופה שהיא בכלל לא תקופה.. אני לא מצליח לראות את החיים שלי פתאום!! פעם הייתי נהנה לקום ולהיות במחשב או טלויזיה אבל עכשיו לא... וגם להנות עם חברים ולהתגעגע לחברה היה לי מאוד כיף.. הכל היה לי כיף!! ועכשיו הכל רע!!
מה שהכי מוזר זה שבימים האחרונים כשמגיע הערב ההרגשה שלי משתפרת פלאים! והכל נראה לי טוב.. במיוחד עכשיו כשאולי אני יתחיל לעבוד... אבל משום מה כשאני קם בבוקר הדיכאון חוזר והוא כל כך קשה!!!!
בבקשה אני חיייב עזרה אני כבר לא יודע מה לעשות אני לא יכול לחיות ככה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גיל
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009לגיל שלום. לדיכאון יש הרבה פנים. גם אנשים משתמשים במילה דיכאון כדי להגדיר מצבי מצוקה שונים. הרבה פעמים מצבי דיכאון קשורים לאירועי חיים ואז הדיכאון נקרא ADJUSMENT DISORDER שזה אומר תגובה נפשית לאירועים. לתגובה הזו הרבה פעמים רקע מן הילדות לכן טיפול בשיחות מאוד יכול לסייע ומצויין שהתחלתה.
גם יש דיכאון בו האלמנט הביולוגי מאוד משמעותי ואז הפרעות שינה, הפרעות בתיאבון, חוסר הנאה ואוד מאוד צובעים את המצב בשחור. במצבים אלו יש לשקול לקיחת טיפול תרופתי (תמשיך לקחת את התרופה).
חשוב שתשתף את המטפלים שלך במה שאתה מרגיש. אולי הם יתעזורו לך למצוא מסגרת תומכת שמתאימה למצבך. אתה יכול גם לפנות לאירגון "ערן" שנותן תמיכה נפשית והכוונה במצבי מצוקה. ב"ערן" יש קו פתוח 24 שעות ואנשי מקצוע שיקשיבו לך.
תרגיש טוב,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה! :)
גיל11/09/2009השבוע הייתי בשיא הקושי שלי, במיוחד בבוקר כשאין לי מטרה לקום, נבאקתי ויצאתי מהבית בכוח כדי לא להיכנס לתוך הדיכאון... אני אופטימי ובטוח שהמצב ישתפר בימים הקרובים.. הרופא הפסיכיאטר הוסיף לי כדור שאמר שלא כדאי לקחת לטווח הארוך אלא רק לשבוע הקרוב כדי לשפר את מצב הרוח, תרופה בשם "אלפרליד" (בנוסף לפריזמה שאמורה להתחיל להשפיע יותר בשבוע-שבועיים הקרובים) לקחתי לפני שעה ומשהו את הכדור השני להיום וזה נותן מצב רוח קצת יותר טוב אבל הרגשה של טשטוש עייפות ו"מסטוליות"...
אני מקווה שיהיה טוב!! מאוד כיף לשתף כאן זה נותן תחושת הקלה!
המון המון תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)