טיפול בחרדה - איזה טיפול מומלץ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה - איזה טיפול מומלץ?
    אנה
    08/09/2009

שלום
    אני בת 28 , לאחרונה אני חוויתי התקפי חרדה חמורים כאשר בחלטתי לעבור למקום עבודה חדש, התקפי החרדה היו כלכך חזקים עד שנאלצתי לוותר על הצעה שהיתה ממש טובה , נתקפתי פחד משתק לעזוב את הישן והמוקר , פחד מפני התמודדות עם התפקיד החדש וזה הוביל למחשבות תורדניות על כך שאני לא אצליח , אני לא שווה כלום, איך אני אצליח בחיים ושאני הולכת להשתגע ובעלי בוודאי יעזוב אותי - כי מי ירצה לחיות עם משוגעת ?:)
    מעולם לא טופלתי בתרופות נוגדי דיכאון או קיבלתי טיפול נג חרדה, היה לי משבר דומה כאשר לפני שנתיים סיימתי את לימודיי שהיו מאוד קשים עבורי ושקעתי בדיכאון על כך שאני לא אצליח במקצוע ושאני לא שווה כלום ובעלי יעזוב אותי ...המנטרה הרגילה:) וזה למרות שעבדתי במקצוע באותה תקופהץ

למרות הפידבקים שאני שומעת מסביבי על עבודתי המסורה ועל הראייה המערכתית הרחבה שלי אני ממשיכה להרגיש בפנים כאיךו אני כלום, פחות מכלום...כאילו לא משנה מה אעשה לא אצליח, כאילו אני חיה בפחד שמה האנשים מסביבי יגלו עד כמה אני חסרת ערך

והעניין הוא שאני מבינה שזה לא נכון, אני מאוד חברותית, יש לי שפע של חברים, אני מאוד נחמדה לאנשים ולכן גם אהובה במקום העבודה וגם ע"י בני המשפחה, המצב הזה מעיב על חיי בצורה משמעותית , בשבוע שעבר הלכתי ביוזמתי לפסיכולוגית אך זו רק הינהנה כל הזמן ולא הרגשתי שזה תרם במשהו, אני חושבת שאני סובלת מחרדות אבל לא ממש לדעת איך ל טפל בזה
    אני לא רוצה לקחת תרופות...
    אגב במשפחה שלי יש נטייה מובהקת לדיכאון : אחי הגדול סובל מפסיכוזה ואמי מדיכאון קליני,
    האם זה משהו שיכול להיות תורשתי?

עזרו לי בבקשה:(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה - איזה טיפול מומלץ?

ד''ר אירנה נתנאל
    09/09/2009

אנה שלום,

צר לי מאוד על החוויה שעברת. התקפי חרדה יכולים להיות מאוד לא נעימים, מאוד מפחידים אך חשוב להבהיר שהם כלל לא מסוכנים. מהתקף חרדה לא מתים, לא מתעלפים, לא מקבלים התקף לב, לא משתגעים ולא מאבדים שליטה. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). דיכאון אכן יכול להיות תורשתי.

יתכן וכתבה על חרדה יכולה לעזור לך:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו