מעבר מאפקסור לסימבלאתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מאפקסור לסימבלאתה
    ירוני
    22/09/2009

שלום
    1. נטלתי בחצי השנה האחרונה אפקסור 150 מג
    2.הרגשתי שהוא פחות יעיל ובעל פגיעה בלבידו
    3. הפסיכיאטר רשם לי מרשם של סימבלטה 60 מג,לדבריו תופעות הלוואי עדינות יותר והשפעתו אפקטיבית יותר

שאלה ראשונה : האם סעיף 3 נכון?
    שאלה שניה :האם אני יכול להפסיק היום את האפקסור וכבר מחר לקחת את הסימבלטה או שצריך תקופה מסויימת להמתין ,ואם כן מדוע?
    אשמח לקבל מידע על הסימבלתה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מאפקסור לסימבלאתה

הוספת תגובה

• הודעה של: ירוני

ד''ר אלונה גוברמן
    22/09/2009

דולוקסטין Cymbalta -היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. פעילות זו מאפשרת הקלה הן בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון, כגון כאבי גב וכתפיים. דולוקסטין ניתנת גם לטיפול בכאב עיצבי היקפי אצל חולי סוכרת, והיא התרופה הראשונה שאושרה באופן ספציפי להתוויה זו. התוויה נוספת של דולוקסטין, שאינה רשומה בארץ, היא טיפול בנשים הסובלות מאי-שליטה במתן שתן.
    דולוקסטין נסבלת היטב, בדרך כלל, על-ידי מרבית החולים. תופעת הלוואי הנפוצה היא בחילה, אך זו חולפת שבוע-שבועיים לאחר התחלת הטיפול. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת. בדרך כלל עושים מעבר הדרגתי תוך עשרה ימים -שבועיים . חשוב להיות במעקב של רופא מטפל ותוך מעקב על תופעות לוואי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

ירוני
    22/09/2009

מכיוון שהפסקתי את האפקסור היום אני סובל מתופעות קשות ביותר של סחרחורות וכל מה שאתם מזהירים שנובע מהפסקתה
    האם לקיחת סימבלטה כבר מחר יקל עלי בתופעות אלו ?
    או שאני יאלץ לשכב בבית כמו "פגר" במשך שבוע :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: ירוני

ד''ר אלונה גוברמן
    22/09/2009

שלום. ההפסקה של אפקסור בדרך כלל מתבצעת ללא קשיים מיוחדים אך ישנן אנשים שמצריכים ירידה מאוד הדרגתית של המינון בחודשים ולא בשבועות. הפסקה הדרגתית היא הדרך הנכונה להפסיק אפקסור . אני מאוד ממליצה לפנות לפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך ולהתייעץ.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון שלי

שרון
    24/09/2009

האפקסור פוגע בליבידו הרבה פחות מהסימבלטה וגם עוזר בטיפול בכאבים הפיזיים בדיכאון !!
    לפחות הויפאקס XR שאותו אני לוקחת
    הסימבלטה יקרה יותר ויותר מסוב להשיג אותה מבחינת בירוקרטיה
    לי היא צצש לא עזרה בטיפול בדיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו