האמנם דיכאון לאחר לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האמנם דיכאון לאחר לידה?
    אמא
    05/10/2009

שלום, ילדתי את בתי הבכורה לפני שנה. נשארתי איתה בבית בשנה הראשונה ואני עדיין מניקה. יש לה הפרעות שינה קשות, מה שמקשה עלי מאוד. לאחרונה חזרתי לעבודה ואני מוצאת שאני בקריסה טוטאלית. הפחתתי ממשקלי באופן קיצוני, וגם כשמתאפשר לי לישון אני לא מצליחה. אני לא מגלה עיניין בדברים שאהבתי לעושת בעבר, ולא מצליחה להתרכז וגם זכרוני פגוע מאוד. עד כה חשבתי שהסיבה היא העייפות וחוסר השינה במשך שנה ויותר, אבל לאחרונה סביבתי, ובעיקר בעלי, הביעה דאגה. בעלי אומר שבחצי שנה האחרונה אני לא אני. הוא לא זוכר מתי צחקתי, אני מסוגרת בתוך עצמי, אני לא מתפקדת. לא כל כך שמתי לב לזה אלא שעכשיו אני מוצפת במסרים כאלה ואינני יודעת מה אני מרגישה. לא פשוט לי, אני מרגישה שההתמודדות לא פשוטה לי בכלל, וזה מחמיר אחרי לילות קשים במיוחד. האם יש חשש לדיכאון אחרי לידה? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האמנם דיכאון לאחר לידה?

הוספת תגובה

• הודעה של: אמא

ד''ר אלונה גוברמן
    06/10/2009

שלום . מזל טוב להולדת התינוקת!
    כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. דיכאון אחרי לידה הינה תופעה שכיחה יחסית אשר דורשת טיפול. נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה.
    אני מאוד ממליצה ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על טיפול. את מוזמנת לפנות לאחד המומחים במיינד קליניק .
    תרגישי טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

דניאלה
    09/10/2009

ראשית, מזל טוב להולדת הבת!
    שנית, אני זוכרת שלי לקח המון זמן להבין שמה שאני חווה זה דיכאון שאחרי לידה, בדיעבד זה היה זמן של סבל מבוזבז. היום אני מטופלת בטיפול תרופתי בנוסף לטיפול פסיכולוגי, ומצבי מעולה. אני חושבת שאסור לך להזניח, התייעצי עם פסיכיאטר שיאבחן את מצבך. רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

עינת
    07/10/2009

קודם כל טוב מאוד שאת מודעת לאפשרות הזאת, חשוב שהסביבה שלך (בעלך) מודעים אלייך ושמים לב לשינוים
    דיכאון אחרי לידה מטופל על ידי תרופות ולעיתים גם טיפול פסיכולוגי
    כדאי לפנות לרופא משפחה/ פסיכיאטר ולא להזניח את זה, אם את חוששת תבקשי מבעלך שיצטרף אלייך ויהיה מוקד תמיכה
    תנסי לצאת יותר, להתאוורר בנתיים, לשבת עם חברות בבית קפה ללא הילדים פשוט לקחת זמן לעצמך
    לידה היא חוויה שמשנה הרבה דברים אבל אין שום סיבה שתסבלי מדיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

לילך
    11/10/2009

זו אמרו להיות התקופה היפה בחייך, אין סיבה שתסבלי נשמה.
    לא מגיע לא לך, לא לבעלך, ולא לתינוק שלך!
    גשי לגורו רפואי כלשהו שיפנה אותך לטיפול בהקדם, דיכאון שמוזנח או לא מאובחן ומטופל יחמיר ויהיה קשה יותר לטפל בו בהמשך.
    מניסיון שלי ברגע שהרופא רשם לי את הויפאקס XR תוך זמן יחסית קצר הרגשתי הרבה יותר טוב והתפנתי להנות ולטפל בתינוקת המקסימה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו