הפרעת אישיות נמנעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות נמנעת
    כפיר בן 21
    13/09/2007

אני בן 21 ואני סובל מהפרעת אישיות נמנעת, גיליתי את זה רק לפני חודשיים מקריאה באינטרנט, לפני זה חשבו שיש לי מחלת נפש וגרמו לי לקחת תרופות במשך חצי שנה ואני הייתי תמים והסכמתי עד שהחלטתי להפסיק עם החרא הזה.
    ההפרעה גרמה לי לזה שמאז שסיימתי את התיכון (בגרות מלאה) אני לא לומד , לא עובד ואין לי חברה, גם בתיכון לא היה לי כמעט חברה וכמעט לא הייתי יוצא מהבית אחרי שהייתי מגיע הביתה מבית הספר בגלל שאני ביישן מאוד, אני רואה את עצמי כחסר אופי וחסר יכולות חברתיות וחסר יכולות התדברות במיוחד.
    לפני התיכון כלומר בחטיבה הייתי במצב טוב יחסית מבחינת חברה למרות שכבר אז החלו תסמינים: עם בנות לא היה לי אומץ לדבר ותמיד הייתי נלחץ כשבת פנתה עליי.
    האם בגילי כבר המקרה שלי אבוד? מה אתה ממליץ לי לעשות?

אני חושב שאח שלי בן ה 11 מפתח קצת את ההפרעה כמו שלי, מה לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות נמנעת

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות נמנעת

13/09/2007

שגיא שלום
    הפרעת אישיות הימנעותית משמעותית יכולה לפגוע קשות ביכולת של הסובל לפתח יחסים קרובים, מללמוד מקצוע בו קיימת הרבה אינטראקציה עם אנשים אחרים ועוד. הרבה פעמים רואים שהפרעה זו מתפתחת אצל אנשים להם רקע משפחתי של מחלה דיכאונית. לכן הרבה פעמים מנסים תרופות נוגדות דיכאון נגד הפרעה זו. אני טיפלתי בהצלחה בהרבה סובלים. השילוב המוצלח ביותר הינו טיפול בשיחות ושימוש מושכל בתרופות. תעבור על המודעה של אירנה נתנאל בפורום הזה. שם תוכל להתרשם מגישה לטיפול במצבי חרדה שיוכל להתאים גם לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו