מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצב עמוק לפני קבלת ווסתגלית12/10/2009
שלום,
בת 36 אם לפעוט בן ארבע ותינוק בן חצי שנה.
בדר"כ מאושרת, במשך שנים כל פעם לפני קבלת הווסת יש לי כאב ראש ואיזה יום או יומיים דכדוך קשה - לפעמים אני יושבת ובוכה , הרגשת מועקה כאילו משהו תקוע לי באזור החזה. בימים אלה אני זקוקה לשוקולד ושקט. עם קבלת המחזור זה עובר.
האם זה נורמאלי?
האם זה משהו יוצא דופן?
האם צריך טיפול?
בדיקות?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קדם ווסתית (PMS)
ד''ר אירנה נתנאל12/10/2009גלית שלום,
עד לא מזמן נשים שסבלו מתסמונת קדם ויסתית שמעו מהרפואים שתסמונת זו לא קיימת או שאין עבורה טיפול. המצב היום שונה. התסמונת הקדם ויסתית מוכרת בספרות כ- PREMENSTRUAL DYSPHORIC DISORDER ומינהל התרופות בארה"ב אישר כבר מספר תרופות לטיפול בתסמונת זו. בין 5-8% מהנשים מדווחות על שינויים משמעותיים במצב הרוח ובהתנהגות בשבוע שקודם להופעת הווסת. הן מדווחות על סימפטומים כגון כעס, ייאוש, אי שקט, מחשבות לא טובות, חרדה, מתח ועוד. בנוסף הן מדווחות על נטייה לבכי, חוסר שליטה על כעסים, התבודדות ועלייה בוויכוחים עם אנשים שקרובים אליהן. שינויים אלו מדווחים לעיתים קרובות כפוגעים בהתאמה המשפחתית, החברתית והתעסוקתית. על הסובלת ועל הבודק להיות בטוחים שאכן מדובר בתסמונת קדם ויסתית. עדיף להשען על בדיקה של לפחות 2-3 מחזורים ועל קריטריונים אבחנתיים ברורים. תרופות שאושרו לטיפול בתסמונת הקדם ויסתית כוללות: א. פלואיקסטין FLUOXETINE (PRIZMA, FLUTIN, PROZAC). ב. סרטרלין SERTRALINE (LUSTRAL). ג. פרוקסטין PAROXETINE (PAXXET, SEROXAT). ד. תרופות למניעת הריון. תרופות אלו הוכחו כיעילות וכמשפרות את איכות החיים של הסובלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)