איך מחזירים את שמחת החיים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מחזירים את שמחת החיים ?
    אירית
    12/10/2009

אני אישה בשנות ה - 40 נשואה + 3 ילדים ללא בעיות מיוחדות, עובדת במשרה מלאה ללא קשיים כלכליים.
    לכאורה הכל היה מושלם רק שמתחת לפני השטח בצבצו הרבה מתחים הקשורים במיוחד לקשר עם בעלי. הכל התפרץ לפני כשנה במשבר שכלל חולשה גופנית (בעיות קיבה, אנמיה, רלפוקס) חרדות ולבסוף גם דיכאון.
    השנה הזאת היתה שנה שבה נפתחו הרבה דברים, המצב בבית מאוד השתפר, בעלי ואני יותר מודעים כל אחד לעצמו ולבן הזוג והילדים יותר רגועים. אבל... אני עדיין לא מצליחה להתאושש מהטראומה.
    למרות שלכאורה הכל רגוע, אני מדוכאת רוב זמן מכך שהחיים נראים לי פתאום סתמיים, כמו התמודדות אחת גדולה, הדיכאון הזה גורם לי לחרדה (שהמצב ימשך לעד) וליקיצות מוקדמות.
    איך מחזירים את שמחת החיים ? איך מחזירים את ההרגשה הטבעית שהחיים הם משהו שווה ולא אוסף התמודדויות ?
    תודה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמחת החיים

ד''ר אירנה נתנאל
    13/10/2009

אירית שלום,

מעבק, כאב, אובדן והתמודדות הם חלק בלתי נמנע ובלתי נפרד מהחיים. אחת העובדות הבסיסיות של החיים שאנו נדרשים מדי פעם להשקיע מאמצים להתמודדויות שונות. יחד עם כל זה ניתן לחיות חיים טובים, איכותיים ומאושרים. התמודדות אלה יכולים להיות הזדמנויות נפלאות לצמיחה אישית. כך זה נראה גם מניסיונך האישי כאשר התמודדות עם משבר תרמה להתפתחות נוספת בזוגיות. אם תתמקדי בחצי כוס המלאה וודאי תרגישי הרגשה חיובית יותר. נסי להשאיר את המשבר מאחורייך ולהתמקד בהווה. החיים מתרחשים כאן ועכשיו, בהווה. התעסקות בעבר או גלישות לעתיד אינן רלוונטיות כי את העבר כבר לא ניתן לשנות והעתיד עוד לא קרה. יש לך שליטה רק על ההווה. כפי שאת מתארת במכתבך, ההווה לא רע בכלל: משפחה, ילדים, ללא בעיות, עבודה, אין קשיים כלכליים וכו'. אלה הם הדברים המשמעותיים החיוביים בחייך. שמחת החיים נובעת מהתחברות למה שיש כרגע.

בנוסף, יתכן וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך לפתח כלים להתמודדות יעילה עם מצבך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו