חרדות, בכי ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות, בכי ודיכאון
    איילת
    18/10/2009

שלום
    אני בת 26, במשך 3 שנים נטלתי רסיטל (20 מ"ג) שעזר לי מאוד בתקופות דיכאון עייפות וחוסר ריכוז. שילבתי טיפול פסיכולוגי אבל לא ברצף...
    לאחרונה אני נמצאת במערכת יחסים חדשה - דבר שמכניס הרבה חרדה מחדש בחיי. בן הזוג שלי סובל מכך שאני בוכה כל הזמן מרוב שאני לא מסוגלת לדבר איתו על הדברים שמטרידים אותי- והכל יוצא בבכי. לאחרונה כל דבר פוגע בי יתר על המידה והחרדות שלי גוברות עד לרמה שאני לא מצליחה להתרכז בשום דבר והקשרים החברתיים שלי ממש הצטמצמו לכמעט כלום.
    דיברתי היום עם רופא משפחה שהמליץ לי לעבור לציפרלקס. האם התרופה הזו יכולה לעזור לי יותר?
    אני פשוט כל הזמן בוכה ,עצבנית ורגישה, כל דבר קטן מלחיץ אותי עד לרמות של אי-תפקוד ומרגישה שאני הורסת כל חלקה טובה בחיי.

זקוקה לעזרתכם
    תודה
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, בכי ודיכאון

הוספת תגובה

• הודעה של: איילת

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לאיילת שלום. ציפרלקס- היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לתרופות מקבוצת SSRI פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
    אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום.
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תרופה טובה ויעילה.
    עם הזמן ותמיכה (טיפול תרופתי ופסיכותרפיה) מתגברים על הקשיים ובסופו של דבר מתרגלים. תשתדלי עוד כאן לגוון את השגרה בחוויות נעימות גם אם לפעמים ללא חשק. כיוון שחלק גדול בתחושות הלא נעימות נובע ממחשבות ומהשיחות הפנימיות שלך עם עצמך כדאי לעשות ניתוח למחשבות שעוברות בראש. מענה מצויין לתהליך זה יכול לתת טיפול קוגניטיבי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכשי מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו