דכאון חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון חוזר
    עידו
    18/10/2009

שלום לכם ותודה רבה על העזרה,לפני כשנה סיימתי תקופת דכאון של שנה וכעת,דוקא ביום הראשון ללימודים(אקדמיה)זה שוב חוזר אלי-אין לי חשק לכלום,שלא לדבר על ללכת ללמוד (הכל כבר היה מסודר-מעונות,מלגה,מערכת שעות),לפני כשבוע הייתי אדם מלא אמביציה ורצון להצליח וכעת נעשיתי אדיש,לא בא לי לצאת,לא בא לי לאכול,והנה,שוב נדפקה לי שנת לימודים,זה הכי הרבה כואב לי,מי שעבר את זה יודע שכל דבר פשוט עכשיו נראה כמו הר,הקטע שאצלי זה כבר דכאון חוזר-האם הוא אמור לעבור יותר מהר או יותר לאט? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון חוזר

הוספת תגובה

• הודעה של: עידו

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לעידו שלום. מאוד קשה לאבחן דרך הפורום. אני ממליצה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית .
    שינויים בחיים (התחלת שנת לימודים) לעיתים קרובות מאוד מעוררים תחושות של לחץ, חרדה ולהופעת דיכאון. תגובות אלו הן טבעיות וניתן להתגבר עליהן. לא כדאי להיכנע ללחץ, חרדה ודיכאון. תמשיך בדרכך,
    עם הזמן ותמיכה מתגברים על הקשיים ובסופו של דבר מתרגלים. כדאי לגוון את השגרה בחוויות נעימות גם אם לפעמים ללא חשק. כיוון שחלק גדול בתחושות הלא נעימות נובע ממחשבות ומהשיחות הפנימיות שלך עם עצמך כדאי לעשות ניתוח למחשבות שעוברות בראש.
    אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכש מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.
    תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו