זקוק לבדיקה פסיכיאטרית -חרדות\שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק לבדיקה פסיכיאטרית -חרדות\שינה
    1
    21/10/2009

אני בן 20 וסובל ממתח נפשי חרדות ונדודי שינה.

שני הדברים האלה קשורים זה בזה וזה התחיל לי לפני שנה + כשאיכות השינה שלי נפגעה לפתע והתחלתי להתעורר כמה פעמים במהלך השינה ולא הצלחתי להרדם בחזרה.

בהתחלה חשבתי שאלו מקרים בודדים אבל זה המשיך כל יום ועקב זה התפתחו לי חרדות בגלל מחשבות שאני יתעורר תמיד באמצע ולא יצליח להרדם שוב, מה שבאמת קרה בתקופה ההיא.

עכשיו שעברה כבר שנה מהמקרה ההוא זה ניהיה כרוני. אני סובל מלחץ נפשי שמחמיר מאוד לפני השינה (שהתהפכה לשעות לא נורמאליות, אני נרדם בבוקר וקם לקראת הערב) ויש הרבה מאוד מצבים שאני לא מצליח להרדם עקב חרדות ולחצים שגם בין היתר גורמים לי לדופק מהיר ולבעיות במערכת עיכול ובסוף יוצא שאיכשהו אני נרדם רק כעבור שעתיים שלוש וקם לאחר 5-6 שעות ולא מסוגל לתפקד בכלל.

במשך היום גם לאחר שינה של 7-8 שעות אני מרגיש שאני מתוח ושאין לי אנרגיה לשום דבר, וכשאני נזכר איך הייתי מרגיש פעם לפני כל הבלגן הזה אני ממש מזדעזע מאיך שמצבי הדרדר לזה והמצב שבו הייתי לפני 3-4 שנים מבחינה נפשית רחוק כל כך מהמצב היום.

עכשיו שאני כבר רגיל לשעות שינה האלה אני לא מצליח להפוך אותן ולא משנה מה אני מנסה, ניסיתי לא לישון כל היום וכל הלילה וכשהגיע לילה למחרת לא הצלחתי להרדם והחרדות רק התגברו עקב חוסר השינה שלי, אני בן אדם שחייב לישון טוב לפחות 8 שעות כדי לתפקד בכללי ואחרי נסיונות כאלה של לא ללכת לישון 24 זה רק מחמיר והופך ל38 שעות ללא שינה +חרדות ומתחים נפשים קשים שגורמים לי להרגיש חסר עונים ובנס איכשהו אני נרדם שוב רק בבוקר לאחר 34-38 שעות ללא שינה.

בעבר פניתי לרופא משפחה וסיפרתי לו פחות או יותר על המצב והוא רשם לי ALPROX וNERVEN DRAGEES וזה בכלל לא עזר, לא הרגשתי אפילו בשינוי קטן במצב ולכן לא המשכתי להשמתמש בזה.

עכשיו שהמצב ניהיה כבר בלתי נסבל החלטתי לפנות לפסיכיאטר למרות שאני ממש מפחד וחרד מלהכניס תרופות וחומרים כימים לגוף, אני מפחד שאני יפתח תלות לחומרים האלה או שהם רק יחמירו את מצבי. גם כל התגובות פה שקראתי על התרופות שנותנים שגורמות לנדודי שינה ותשישות רק הגבירו את החשש שלי, גם ככה איכות השינה שלי גרועה ביותר שרק מחמירה את החרדות והלחץ הנפשי, אם אני יקח תרופות זה רק יחמיר את המצב ואני מפחד שלא אוכל לישון כלל ולא יצליח לתפקד בגלל החוסר שינה ותופעות הלוואי החדשות שיכנסו לחיים גם אם החרדות יעלמו.

אני גר ברעננה וניסיתי ליצור קשר עם מרכז לבריאות הנפש בהרצליה ולא עונים לי שם לטלפון, יש לי 10 דקות מהבית ברחוב הנוטרים מרפאה פסיכיאטרית אבל הם אומרים שהשרות זה רק לחברי קופת חולים כללית ואני בלאומית.

התקשרתי לקופת חולים שלי כדי לברר איפה אפשר לעשות בדיקה\איבחון פסיכיאטרי והם אמרו שיש רק בת''א, פתח תקווה, בת ים ועוד כמה מקומות שממש לא קרובים אלי.
    האם תוכל לעזור לי ולכוון אותי למרכז פסיכיאטרי כלשהו? (לא פסיכיאטר פרטי) אני כבר די חסר עונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממליצה...

אליה
    22/10/2009

היי, אני ממליצה על מרכז ד"ר טל, מרכז לבריאות הנפש הכולל בתוכו גם איבחונים פסיכיאטרים. בסוף ההודעה שלך ראיתי שאתה בקופ"ח לאומית, בגלל זה ספציפית על המרכז הזה אני ממליצה גם כי שירותיו מעולים(מובטח מניסיון) וגם יש להם השתתפות מקופ"ח לאומית. שיהיה בהצלחה!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק כמה שאלות

1
    23/10/2009

אני מודה לך,אני ינסה לברר בהקדם, אני רק יכול לקוות שזה לא פסיכיאטרים פרטיים שלוקחים 600 שקל על בדיקה.

את יכולה לפרט יותר על המקום, איך זה עובד השיתוף פעולה הזה עם לאומית, כמה זה יכול לעלות ואיפה זה ממוקם אם את יודעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו