מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגילי המתבגר ועדיין זה בא..חרדהאוריה26/10/2009
בן 61
משנים רבות שהכרתי את התופעה שלי במיוחד לקראת יציאות לחו'ל או נסיעה מהבית לימים מספר.
היו פעמים של פניקה ברמות החרדה ורק בשנים האחרונות נרגעתי מהמצבים הללו לסימפטומים של טעם כזה מתכתי בפה שזה בלבד הלחיץ אותי לא מעט.
כעת,מעניין שביציאות לחו'ל ישנן פעמים שאני מתוח יותר ואז אני נאלץ ליטול משהו וישנן פעמים שכלום,הטיול עובר חלק ואני מרגיש מצויין.
אין כל ספק שאני סוחב משהו מהילדות.
מקרה אחד אני זוכר היטב..מחנה נוער עובד בחדרה ביער..בלילה הרגשתי לא טוב.
כעת בבגרותי אני עדיין מתנסה בחרדה הזאת..הסימפטומים הפעם הם קשיי נשימה קלים ומין גירוי בגרון והרגשה לא טובה כאילו משהו מטריד אותי מבפנים והמחשבה הזאת יושבת אצלי למרות הנסיון להרגיע את עצמי.
כדורי ציפרלקס שניתנו לי לפני כשנה נטלתי אותם חודשיים וכלום לא השתנה..החליפו לי לוואבן ולאחר יומיים שלושה ראיתי שאין שינוי.
רופא מהלל יפה חדרה הציע לי את הקסנג'יס 0.25
נטלתי ממנו כשמונה ימים והכל הסתדר.הרגשתי הנעימה השלווה והרגילה שבה וחזרה אלי.הבנתי שזה הכדור שמתאים כנראה לי.
כעת..יצאנו לים המלח..יום ראשון שעבר,יום קודם כבר הרגשתי משהו וכל השבוע אמנם ללא פניקה אבל היתה הרגשת חרדה שהתאפיינה בקשיי הנשימה וגירוי גרוני והפלא ופלא השינה היתה טובה.
זאת אומרת שרמת החרדה ירדה מעט.
ובכל זאת אחרי שמונה ימי חרדה החלטתי להתחיל ליטול את הקסנג'יס רק היום,ניסיתי להעביר את זה ללא כדורים ונכשלתי כנראה.
הבנתי שאני אהיה חייב ליטול כמה ימים עם הכדור הזה. בכדי לצאת ולסיים את העניין הזה שללא ספק מציק לי מאד.
ניחא..
כעת שאלה;
האם לאחר ימים מועטים שכאלו ואני אחזור לעצמי ישנה איזו בעייה של גמילה בפרקי זמן קצרים שכאלו?
אנשים שכמונו שעוד לפני שמתחילים טיופול כבר חושבים על היום שאחרי!
מה המיוחד בכדו הזה שמפיג חרדות לאדם שכמוני?
אני יודע שיש תרופות יותר מודרניות?!
אשמח לתשובה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל26/10/2009אוריה שלום,
קסנג'יס הינה תרופת הרגעה שמתאימה להתמודדות מיידית אך לא מאפשרת לחסל חרדה לטווח הארוך. בשימוש קצר, במקרה של הצורך המיידי איננה ממכרת אך נדרשת מעקב רפואי ונטילה מבוקרת. הדרך הכי יעילה להתמודד עם המצב הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית בשילוב עם ביופידבק. במהלך פסיכותרפיה תרכוש כלים להתמודדות יעילה בהווה וגם לטווח הארוך. ביופידבק מאפשר ללמוד לשלוט בתהליכים פיזיולוגיים ונפשיים הקשורים לחרדה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)