חרדה ממחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ממחלות
    עינת
    29/10/2009

אני בת 32 וכל הזמן אני מאמצת לי מחלות עושה בדיקה ואחרי שהתוצאות שליליות, תקופה אני רגועה ושוב מאמצת לי מחלה אחרת ומרגישה את הסימפטומים של המחלה ואני בחרדה איומה לא יכולה לישון ובוכה בלי הפסקה עד לתוצאות. לפני כשנתיים טופלתי בציפרלקס עקב דיכאון, תקופה אחרי שהפסקתי התחיל החרדה ממחלות. אני בטיפול אצל פסיכולוגית קוגנטיבית האם יש סיכוי להתגבר על המצב הזה ללא תרופות .כרגע אני אחרי תוצאות שליליות של מחלה שהמאצתי לי ואני רגועה. אודה על תשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממחלות

הוספת תגובה

• חרדה ממחלות

ד''ר אירנה נתנאל
    01/11/2009

עינת שלום,

ביצוע הבדיקות מרגיעות לצמן קצר בלבד ולמעשה מקבעות ומנציחות את החרדות. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה וגם לטווח הארוך. בנוסף, כלים אלה עוזרים במניעת חזרתיות של החרדה במידה ותרצי להפסיק תרופות.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו